Η πρώτη περίπτωση κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στην πόλη του Μιλάνου. Ένας γιατρός βρέθηκε θετικός. Ήταν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου! - OlaDeka

Η πρώτη περίπτωση κοροναϊού επιβεβαιώθηκε στην πόλη του Μιλάνου. Ένας γιατρός βρέθηκε θετικός. Ήταν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ 1600 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ UNICREDIT ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ένας γιατρός δερματολόγος από το νοσοκομείο Policlinico di Miano βγήκε θετικός στις εξετάσεις ενώέχει νοσηλευτεί με πνευμονία για αρκετές ημέρες.

Είναι η πρώτη περίπτωση μόλυνσης που βρέθηκε στο κέντρο του Μιλάνου, όπου ενισχύθηκαν τα μέτρα αντιμετώπισης της μετάδοσης. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από πηγές των υπηερεσιών υγείας, ορισμένοι υπάλληλοι από το προσωπικό στο ίδιο τμήμα στο οποίο εργάζεται ο γιατρός, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ειδικευμένων ιατρών, παρουσιάζουν επίσης συμπτώματα συμβατά με τον κοροναϊό.

Το υγειονομικό τμήμα της πολυκλικής άρχισε να κινητοποιήθηκε άμεσα, προσπαθώντας να καταγράψει τις επαφές του γιατρού και να ελέγξει όλους τους ανθρώπους που είχαν επαφή μαζί του, οι οποίοι ως προληπτικό μέτρο κλήθηκαν να απέχουν από την εργασία.

Ο γιατρός επέστρεψε από τη Γερμανία πριν από δέκα ημέρες και δεν επισκέφθηκε ασθενείς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Στις αρχές Φεβρουαρίου – σύμφωνα με το πρακτορείο Nova – ο δερματολόγος έφυγε για την Ελλάδα να παραστεί σε συνέδριο. Από την Αθήνα μετακόμισε στη Γερμανία και τελικά επέστρεψε στο Μιλάνο. Τα πρώτα συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη συνέβησαν αμέσως μετά την επιστροφή στο σπίτι και οδήγησαν τον γιατρό να αποφύγει την επαφή με τους ασθενείς. Οι συνθήκες του δεν είναι αυτή τη στιγμή ανησυχητικές.

Έλεγχοι σε εξέλιξη σε υπάλληλο της έδρας της Unicredit, των οποίων οι γονείς ήταν θετικοί για το κορονοϊό: Για να προχωρήσουν οι απαραίτητες έρευνες, οι διαχειριστές της τράπεζας διέταξαν όλοι οι 1.600 εργαζόμενοι, τη Δευτέρα, να μην προσέλθουν για να εργαστούν στον πύργο της Piazza Gae Aulenti .

Με πληροφορίες από την CORRIERE DELLA SERA

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria