ΔΕΔΑ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΤΑ:«ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ»! - OlaDeka

ΔΕΔΑ ΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΤΑ:«ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ»!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΤΤΑ

Με αφορμή δημοσίευμα στο site “ola deka” σήμερα, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κ. Π. Κώττα, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) Α.Ε., αποσαφηνίζει, με σκοπό την ορθή ενημέρωση των πολιτών, τα ακόλουθα:

  • Η νυν Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη, θα προβεί τις επόμενες ημέρες στο αυτονόητο που είναι η έκδοση πρόσκλησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) της Περιφέρειας προς τη ΔΕΔΑ Α.Ε. για την ένταξη των έργων ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου στους δήμους Καστοριάς (συμπεριλαμβανομένων των Μανιακών), Άργος Ορεστικού και Γρεβενών. Η τροφοδοσία αυτών των δήμων με φυσικό αέριο θα γίνει μέσω της υλοποίησης σημείου εξόδου του αγωγού TAP στην περιοχή Πορειά Καστοριάς. Η κατασκευή της εξόδου θα πραγματοποιηθεί από τον ΔΕΣΦΑ, ο οποίος θα αναλάβει και τη λειτουργία του σταθμού.
  • Αυτήν ακριβώς την πρόταση είχε υποβάλλει η ΔΕΔΑ Α.Ε. στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Κασαπίδη και η ίδια πρόταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο κατατέθηκε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) προς έγκριση.
  • Στη συνέχεια και με αντίστοιχο τρόπο, η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας θα εντάξει στο ΕΠ της Περιφέρειας τα έργα ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου προκειμένου να τροφοδοτηθούν οι υπάρχουσες μονάδες τηλεθέρμανσης με τους λεγόμενους ενεργειακούς δήμους (Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Αμύνταιο, Φλώρινα).
  • Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η διοίκηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Κασαπίδη θα εντάξει τα έργα στο ΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, η ΔΕΔΑ Α.Ε. με ίδιους πόρους και εξασφαλισμένη δανειακή χρηματοδότηση θα υποστηρίξει, όπως απαιτείται, την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
  • Υπενθυμίζουμε ότι οι έξοδοι του αγωγού TAP στις περιοχές Πορειά Καστοριάς και Περδίκκα Κοζάνης, μέσω των οποίων θα γίνει η τροφοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με φυσικό αέριο, εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο υπό διαβούλευση πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ τον Σεπτέμβριο του 2019. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε αιτίαση ότι το έργο θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί νωρίτερα είναι τουλάχιστον άστοχη.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τις προσωπικές αναφορές του κ. Κώττα προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Α.Ε. κ. Μάριο Τσάκα δεν τις θεωρούμε άξιες σχολιασμού, αλλά θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τον κ. Κώττα να σταματήσει να εκτίθεται, καθώς υπάρχουν δημόσια έγγραφα που αποδεικνύουν τα αντίθετα από τα λεγόμενά του.

Γραφείο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria