Βόρεια Μακεδονία: Να επιβληθούν κυρώσεις ζητάει ο Κοτζιάς - OlaDeka

Βόρεια Μακεδονία: Να επιβληθούν κυρώσεις ζητάει ο Κοτζιάς

Παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά μετά τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Βόρεια Μακεδονία: Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και εκ των αρχιτεκτόνων της Συμφωνίας των Πρεσπών Νίκος Κοτζιάς, παρενέβη σήμερα στο θέμα που έχει προκύψει με την ενέργεια της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βόρειας Μακεδονίας Ρασέλα Μιζράχι που τοποθέτησε χθες στο υπουργείο της πινακίδα η οποία έγραφε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Κοτζιάς ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει άμεσα βαρύτατες κυρώσεις στην υπηρεσιακή υπουργό εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας, Ρασέλα Μιζραχί, διότι όπως αναφέρει, «η υπουργός του του δεξιού «αρχαιομακεδονικού» κόμματος παραβίασε τη Συμφωνία των Πρεσπών επαναφέροντας επιγραφή με το όνομα «Μακεδονία» σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο της». 

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει στην ανάρτησή του: «Κυβέρνηση οφείλει καταγγείλει στον ΟΗΕ την Ρασέλα Μιζραχί υπουργό εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας, προερχόμενη από το αδελφό της κόμμα VMRO, για ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και Συμφωνίας Πρεσπών. Άμεσα δε, να ζητήσει από ΕΕ την απαγόρευση εισόδου της σε όλα τα κράτη-μέλη», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών».

Λίγο νωρίτερα, στο θέμα είχε παρέμβει και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Κοτζιά ήταν οι δύο ΥΠΕΞ που θεωρούνται πρωτεργάτες της συμφωνίας. Ο κ. Ντιμιτρόφ καταδίκασε έντονα την ενέργεια της υπουργού λέγοντας: «Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων της Βόρειας Μακεδονίας». Την ενέργεια της προερχόμενης από το εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE υπουργού είχε καταδικάσει από χθες ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria