Ανοικτή Επιστολή Συλλόγου Κηδεμόνων και Μουσικών της Φιλαρμονικής προς τον Δήμο Καστοριάς για την συνέχιση της λειτουργίας της - OlaDeka

Ανοικτή Επιστολή Συλλόγου Κηδεμόνων και Μουσικών της Φιλαρμονικής προς τον Δήμο Καστοριάς για την συνέχιση της λειτουργίας της

Η Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς “Θωμάς Μανδακάσης” δίνει την δυνατότητα δημοσιότητας του δίκαιου αιτήματος του Συλλόγου Κηδεμόνων και Μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς δίνοντας βήμα για την δημόσια γνώση και κρίση του ενώπιων των πολιτών και των Αρχών της Καστοριάς αλλά και προς γνώση του Απανταχού Απόδημου Ελληνισμού των Καστοριέων

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Εμείς οι κηδεμόνες και μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρόλη την αρχική σας δέσμευση προεκλογική και μετεκλογική να στηρίξετε ουσιαστικά το Έργο της Φιλαρμονικής, μέχρι σήμερα δεν υλοποιήσατε καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση αλλά ούτε και προπαρασκευάσατε κανέναν σχεδιασμό για την συνέχιση και αναβάθμιση της λειτουργίας της. Αρχικά εγκαταλείψατε τον Αρχιμουσικό μας κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνο Τσακιρίδη, να εργάζεται για εσάς χωρίς να έχει σύμβαση από τις 15 Οκτωβρίου του 2019 και χωρίς να αμείβεται για τον κόπο που προσφέρει, μέσα από την δαπάνη δεκάδων διδακτικών ωρών σε καθημερινή βάση, διατηρώντας ζωντανό το Σχολείο και την Ορχήστρα της Φιλαρμονικής, διδάσκοντας θεωρία και μουσικά όργανα σε 17 τμήματα με 41 μαθητές και προετοιμάζοντας το μουσικό σύνολο της Φιλαρμονικής για δημόσιες εμφανίσεις, επωμιζόμενος τα μεταφορικά έξοδα των μαθημάτων, την γραφική ύλη και γενικότερα την συντήρηση και επισκευή των μουσικών οργάνων. Είναι σημαντικό δε ότι δεν φροντίσατε να εξοφλήσετε της παλαιότερες υπηρεσίες αρχιμουσικού που προσέφερε από την τελευταία του σύμβαση δημιουργώντας εύλογα πρόβλημα στην διεκπεραίωση των καθηκόντων του

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, τα οποία μας ευαισθητοποιούν ως πολίτες αλλά και ανθρώπους σας εκφράζουμε την συλλογική μας βούληση να πραγματοποιήσετε τις πρέπουσες ενέργειες:

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

η Φιλαρμονική του Δήμου μας να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί με τον Μαέστρο – Αρχιμουσικό μας κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνο Τσακιρίδη, εξασφαλίζοντας την νόμιμη αμοιβή που προβλέπεται για έναν Αρχιμουσικό πλήρους απασχόλησης, βάση των σπουδών και πτυχίων που κατέχει. Επίσης, να καταστεί σαφές ότι η θέση του Αρχιμουσικού είναι αυξημένης διευθυντικής ευθύνης, κατέχοντας ιεραρχικά την ανώτατη θέση μουσικής εξειδίκευσης, βλ. παρ. 4 του άρθρου 103 του ν.4483/17 και Κεφάλαιο Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), συνεπώς θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι αποδοχές για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στην σύναψη μελλοντικής σύμβασης αντιθέτως να αυξηθούν καθώς οι προγενέστερες συμβάσεις έγιναν με την μορφή Σύμβασης Δημόσιου Έργου του Ν.4412/2016, με τον υψηλότερο συντελεστή φορολόγησης αποτελώντας το ήμισυ συμβατικό ποσό αυτών των συμβάσεων αποδοτέοι φόροι και κρατήσεις.

να αναγνωριστεί και επανορθωθεί το χρονικό διάστημα τριών μηνών επί ημερών της δικής σας Δημοτικής Αρχής που έμεινε ο Αρχιμουσικός κ. Τσακιρίδης, χωρίς σύμβαση εργαζόμενος σε καθημερινά βάση προς όφελος του Δήμου Καστοριάς και της Δημοτικής Επιχείρησης που ανήκει τυπικά η Φιλαρμονική.

να αναγνωριστούν από το ΔΣ του ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ και να πληρωθούν οι υπηρεσίες Αρχιμουσικού, σχετικά με τις δημόσιες εμφανίσεις της Φιλαρμονικής την περίοδο των Χριστουγέννων, που απορρίφθηκαν και άλλων που δεν συζητήθηκαν από το ΔΣ του ΝΠΔΔ με την αιτιολογία ότι συνεδρίασε σε μεταγενέστερο χρόνο και μετά την πραγματοποίησή τους απορρίπτοντας το αίτημα πληρωμής τους από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης» την ίδια ώρα που αυτές εξυπηρέτησαν εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς.

να εξασφαλιστεί αξιοπρεπή έδρα για την στέγαση του Σχολείου και της Ορχήστρας της Φιλαρμονικής, καθώς ο χώρος του Δημοτικού Ναυταθλητικού Κέντρου (ΔΗ.ΝΑ.Κ) στην Λεωφόρο Κύκνων είναι ακατάλληλος και μη χρηστικός.

να προβλεφθεί ικανή πίστωση χρημάτων για αγορά νέων μουσικών οργάνων, στολών χειμερινών και καλοκαιρινών καθώς ο αριθμός των μουσικών έχει αυξηθεί.

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΜΕΝΟΙ (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση):

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria