Έφυγε από τη ζωή το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τα Βαλτόνερα που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες - OlaDeka

Έφυγε από τη ζωή το «κοριτσάκι με τις ξύστρες» από τα Βαλτόνερα που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Έφυγε από κοντά μας ταξιδεύοντας στη γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 46 ετών το «κοριτσάκι με τις Ξύστρες» όπως όλοι την αποκαλούσαν η Δήμητρα Κουτσουρίδου από τα Βαλτόνερα Φλώρινας που μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες το 2004 συγκεντρώνοντας 8.514 ξύστρες από όλο το κόσμο. Η ιστορία του τυφλού κοριτσιού είχε συγκινήσει όλο το κόσμο όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό καθώς χιλιάδες γράμματα φτάνανε από όλη τη γη με ξύστρες για τις περιλάβει στην συλλογή της.

Το πάθος της Δήμητρας για τη συλλογή ξεκίνησε το 1992 όταν πήγε να αγοράσει μια ξύστρα και σβήστρα για την ανηψιά της όπως η ίδια είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη της στην ΕΡΤ3 και στην ΕΡΤ Φλώρινας  για την προσπάθεια της αυτή αλλά και για τα μελλοντικά της σχέδια αφού στόχος της ήταν να κατακτήσει άλλη μια θέση στο ρεκόρ γκίνες αυτή τη φορά με τη συλλογή από σβήστρες που είχε ξεκινήσει να κάνει.

Η συλλογή της Δήμητρας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτονέρων την οποία έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες πολίτες και σχολεία όλης της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η κηδεία της 46 χρονης Δήμητρας θα γίνει αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στη Τ.Κ. Βαλτονέρων Φλώρινας στις 11:00 το πρωί.

ΕΡΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – Θωμαή Αδάμου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria