LESHOW - 2η Έκθεση γούνας στην Κωνσταντινούπολη - OlaDeka

LESHOW – 2η Έκθεση γούνας στην Κωνσταντινούπολη

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ LESHOW ΜΟΣΧΑΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 22 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Η LESHOW της Μόσχας είναι μία γνωστή έκθεση που φέτος μετράει 23 χρόνια παρουσίας. Ο ιδιώτης Τούρκος διοργανωτής μετά από 22 χρόνια εκθεσιακών event στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, πέρσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το δυνατό brand με παρουσία 22 χρόνων στην Μόσχα, για να δημιουργήσει ένα ανάλογο εμπορικό γεγονός στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη. Επειδή η διχόνοια δεν είναι Ελληνικό προνόμιο, ο διοργανωτής αντιμετώπισε την – τουλάχιστον- αδιάφορη αντιμετώπιση από το εκεί συμβούλιο γούνας (κάτι σαν τους δικούς μας συνδέσμους) που αποστασιοποιήθηκαν από το όλο εγχείρημα με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έγινε προσπάθεια για σαμποτάζ.

Παρόλα αυτά, οι εκπρόσωποι του τουρκικού κράτους υποστήριξαν με κάθε τρόπο το όλο εγχείρημα (και οικονομικά) και εν τέλει βρέθηκε ο τρόπος να συνεργαστούν όλοι για να έχουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka.com η 2η LESHOW στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται να παρουσιάζει ενδιαφέρον και επισκεψιμότητα και αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι είναι η μόλις 2η χρονιά της διοργάνωσης, αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει.

Οι εκθέτες πλησιάζουν τους 150 ενώ εντυπωσιακή είναι η προσέλευση κυρίως ρώσων που πολλοί από τους 9 Έλληνες εκθέτες αναφέρουν ότι παρότι συμμετέχουν για πολλά χρόνια σε όλες τις εκθέσεις του κόσμου, τους βλέπουν για πρώτη φορά.

Από άποψη ενδιαφέροντος το μινκ κατατάσσεται τελευταίο στη λίστα με τις αλεπούδες, τα sable, τα καρακούλ , τα αστρακάν, τα sheep shearling και άλλα είδη να έχουν σαφές προβάδισμα.

Οι παραδοσιακοί τούρκοι δερματάδες υποστηρίζουν έντονα την έκθεση και στα περίπτερα εκτίθενται πολλά είδη με συνθέσεις διάφορων υλικών.

Την έκθεση πλαισιώνουν σχεδιαστές, σχολές αλλά και πολιτικό προσωπικό της Τουρκίας αφού την επισκέφτηκαν ο υφυπουργός εξωτερικού εμπορίου της χώρας, ο πρόεδρος εξαγωγών της Κωνσταντινούπολης, ο τούρκος πρόεδρος εξαγωγών και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.

Η εικόνα που δόθηκε στους πληγωμένους από πολλές πλευρές γουναράδες, (φέτος προστέθηκαν και οι πρωτοφανώς υψηλές χειμερινές θερμοκρασίες που βιώνει η Μόσχα τα τελευταία 140 χρόνια) θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν κάτι σαν ένα μικρό ψυχολογικό μασάζ που κακά τα ψέματα χρειάζονται οι έλληνες και όχι μόνο γουνοποιοί.

le-show

Με την πτώση του Χονγκ Κονγκ, οι επόμενοι που επωφελούνται μετά τους μιλανέζους είναι οι τούρκοι. Αφού οι έλληνες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το timing αλλά και τις διεθνείς συγκυρίες, το έκαναν με μεγάλη όρεξη, οξυδέρκεια και μυαλό, ιταλοί και τούρκοι.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι ιταλικοί οίκοι έχουν φορολογικές έδρες την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, φορολογικούς παραδείσους και άλλες χώρες μακριά από την πατρίδα τους. Οι ιταλοί λοιπόν μειώνουν ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή τους στη MIFUR και αυτό αποδεικνύεται και από τις κατόψεις της φετινής διοργάνωσης τους, που έχει γεμίσει από λιμνούλες, κήπους και άλλους διακοσμητικούς χώρους κάτι που δείχνει ότι η προσέλκυση συμμετοχών καθίσταται δύσκολος αγώνας. Κάποιοι λοιπόν πρέπει να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους αυτή την έκθεση. Ποιοι θα είναι αυτοί; Σωστά μαντέψατε: Οι Ελληνες. Οι Έλληνες που αντί να αντιληφθούν ότι η κατηφόρα δεν αντιμετωπίζεται με διχόνοιες, κόντρες και κοκορομαχίες, αντί να αξιολογήσουν και να αξιοποιήσουν τις τρέχουσες συγκυρίες και μονιασμένοι να δημιουργήσουν μία και μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα, σκοτώνονται και αλληλοκατηγορούνται με αστείρευτη μανία αιμοδοτόντας σε κρίσιμες στιγμές, ξένα συμφέροντα. Στην Καστοριά και την ευρύτερη περιοχή του Βοΐου, στη μικρή αυτή ελληνική περιοχή που ακόμη υπάρχουν γουναράδες, όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει «φταίνε οι άλλοι». Και θα συμπληρώσει «καλά να πάθουν γιατί πρέπει να τελειώσουν αυτοί οι…άλλοι για να επικρατήσουμε εμείς οι σωστοί!»

Η αυτοκαταστροφή, η κακεντρέχεια, η έλλειψη εμπορικής αλλά και γενικότερης καλλιέργειας, η αλαζονεία και η κοντοφθαλμία έχει γίνει DNA!

Ως πότε;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria