Bloomberg: Κίνδυνος να γίνει θερμό επεισόδιο Ελλάδας - Τουρκίας στη Μεσόγειο - OlaDeka

Bloomberg: Κίνδυνος να γίνει θερμό επεισόδιο Ελλάδας – Τουρκίας στη Μεσόγειο

«Oσοι ανακαλούν στη μνήμη τους την κρίση των Ιμίων, γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδίου» τονίζει -μεταξύ άλλων- το δημοσίευμα

Στην ύπαρξη κινδύνου για «θερμό επεισόδιο» αναφέρεται το Bloomberg, μέσω εκτενούς δημοσιεύματός του. «H ΕΕ είναι τρομοκρατημένη μπροστά σε ένα ενδεχόμενο νέο μεταναστευτικό κύμα από τις Βρυξέλλες και αυτός ο φόβος βρίσκεται πίσω από την πολιτική της Ένωσης αναφορικά με τη Λιβύη και την Τουρκία. Ωστόσο το μπλοκ ενδεχομένως θα πρέπει να επεκτείνει τη λίστα με τις ανησυχίες του. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι θα αρχίσει εξορυκτικές εργασίες, πιθανότατα σε ύδατα που η Ελλάδα θεωρεί ως δικά της σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΟΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, «για την Αθήνα μια τέτοια κίνηση θα ξεπερνούσε τα όρια και ακόμη δήλωση Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ένα διπλωματικό διάβημα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει. Ο Eλληνας πρωθυπουργός δεν θα είχε πολλά περιθώρια, δηλαδή ή να εμποδίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα ή να διακινδυνεύσει την πολιτική αυτοκτονία του. Και μετά τι;».

«Oσοι ανακαλούν στη μνήμη τους τον Ιανουάριο του 1996 (σ.σ. κρίση των Ιμίων) γνωρίζουν ότι άσχημα πράγματα δεν συμβαίνουν πάντα κατόπιν σχεδίου. Χρειάζεται έναν λάθος υπολογισμό ή ένα στραβοπάτημα, ώστε να οδηγηθεί η κατάσταση στην καταστροφή» τονίζεται ακόμα στο δημοσίευμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria