Τουρκία - Σεισμός: 29 οι νεκροί, πάνω από 1.200 τραυματίες - Ψάχνουν επιζώντες σε "πολικές" θερμοκρασίες - OlaDeka

Τουρκία – Σεισμός: 29 οι νεκροί, πάνω από 1.200 τραυματίες – Ψάχνουν επιζώντες σε “πολικές” θερμοκρασίες

Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από την σεισμική δόνηση των 6,8 βαθμών Ρίχτερ.

Σεισμός Τουρκία: Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Τουρκία, 29 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.234 έχουν τραυματιστεί, ενώ διασώστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τον χρόνο και το κρύο, προκειμένου να ανασύρουν ζωντανούς από τα χαλάσματα.  Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 401 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί, οι 14 εκ των οποίων μεγέθους άνω των 4 βαθμών, σύμφωνα με την τουρκική Αρχή διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών (AFAD). Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με επίκεντρο την περιοχή Ελαζίγ.

Σύμφωνα με την Hurriyet, μιλώντας από το Ελαζίγ, o τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πως 22 άτομα παραμένουν παγιδευμένα σε συντρίμμια. Οι προσπάθειες των διασωστών είναι ηρωικές καθώς προσπαθούν να βρουν επιζώντες σε θερμοκρασίες – 8 βαθμών Κελσίου. Σύμφωνα με την AFAD, 42 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Ένα δείγμα της μετασεισμικής ακολουθίας

Ο Ερντογάν κουβαλάει φέρετρο…

Ο πρόεδρος Ερντογάν, επισκέφτηκε εκτάκτως την περιοχή, για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ενώ σήκωσε ο ίδιος το φέρετρο γυναίκας που έχασε τη ζωή της στον σεισμό, μαζί με τον γιο της. Έκανε δε λόγο για μία “δοκιμασία” για την χώρα. “Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, κανείς δεν θα μείνει νηστικός και χωρίς καταφύγιο” δήλωσε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Συρία και Ιράν, αλλά και σε περιοχές του Λιβάνου, στην Βηρυτό και στην Τρίπολη.

Εικόνες καταστροφής από drone – Μάχη με τον χρόνο για τους εγκλωβισμένους

“Ο Θεός θα μας βοηθήσει”

Δραματικές ώρες περνούν, οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους. “Δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, έχουν καταρρεύσει ή έχουν υποστεί ζημιές. Δεν μπορούμε να πάμε στο χωριό μας. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, Ελπίζω πως ο Θεός θα μας βοηθήσει, ελπίζω πως ο Θεός θα μας δώσει υπομονή” αναφέρει διασωθείς στον Guardian.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria