Τουρκία σεισμός: Στους 38 οι νεκροί – Συγκλονιστική διάσωση μάνας και κόρης - OlaDeka

Τουρκία σεισμός: Στους 38 οι νεκροί – Συγκλονιστική διάσωση μάνας και κόρης

Τουρκία σεισμός: Ολοκληρώνονται οι επιχειρήσεις διάσωσης με τον αριθμό νεκρών και τραυματιών να αυξάνεται σημαντικά

Τουρκία σεισμός: Τους 38 έφθασαν οι νεκροί από το μεγάλο σεισμό των 6,8 ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οπως ανακοίνωσε, οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε νωρίτερα ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης οδεύουν προς το τέλος τους. Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες τους μόνο σε ένα κτίριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι. Ο κ. Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.

Συγκλονιστική διάσωση μάνας και κόρης

Στο μεταξύ, συγκλονίζει η διάσωση μιας 35χρονης γυναίκας που ανασύρθηκε ζωντανή απο τα ερείπια μαζί με τη μικρή της κόρη, ενώ ο σύζυγός της σκοτώθηκε. Οι διασώστες, που άκουσαν τις κραυγές της μητέρας και της κόρης και επιχείρησαν επί ώρες να τις φθάσουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε ακόμη και τους -4 βαθμούς Κελσίου. Μ

Οι διάλογοι που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ είναι συγκλονιστικοί:

«Μ’ ακούτε; Ερχόμαστε. Θα σας σώσουμε», ακούγεται να λέει ένας διασώστης στη μητέρα, στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση.

«Παρακαλώ, βγάλτε με, δεν αντέχω άλλο.

Πάρτε την κόρη μου. Δεν είμαι τίποτα χωρίς το παιδί μου», απαντά η γυναίκα.

Τελικά, οι διασώστες έσωσαν την 35χρονη γυναίκα και την κόρη της, αλλά δεν πρόλαβαν να σώσουν τον σύζυγό της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria