Τι ακριβώς έγινε στην Κορησό - Όλη η αλήθεια μόνο από το oladeka - OlaDeka

Τι ακριβώς έγινε στην Κορησό – Όλη η αλήθεια μόνο από το oladeka

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί εξαιτίας κάποιου περιστατικού που συνέβη λίγες ώρες πριν στην Κορησό Καστοριάς.

Όλα έγιναν στην πλατεία του χωριού όπου όπως κάθε χρόνο οι κορησιώτες γιόρταζαν το τοπικό έθιμο «ΣΟΥΡΒΑ» όταν σε ανύποπτο χρόνο και ενώ όλοι διασκέδαζαν και χόρευαν, κάτοικος του χωριού υπό την επήρρεια μέθης επιτέθηκε σε έναν 14χρονο αιγύπτιο που μαζί με άλλους φιλοξενούμενους της τοπικής δομής παρακολουθούσαν τα δρώμενα και χόρευαν και αυτοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο μεθυσμένος έβαλε αρχικά τρικλοποδιά στον αιγύπτιο και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση και γνωστός Κορησιώτης, φωτογράφος, ζωγράφος και δημοσιογράφος παρενέβη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στρέψει την επιθετικότητα στον εαυτό του και μάλιστα να εισπράξει αρκετά χτυπήματα.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ζήτησε να απομακρυνθούν από το χώρο οι μετανάστες – πρόσφυγες ενώ κάποιος φώναζε στους ψυχολόγους και άλλα στελέχη της δομής που συνόδευαν τους ανήλικους: «Είδατε τι μας κάνατε; Βλέπετε τι μας αναγκάζετε να κάνουμε;» !

Οι φιλοξενούμενοι οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka.com δεν επιβεβαιώνεται καμία εισαγωγή στο νοσοκομείο Καστοριάς από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Να θυμίσουμε ότι στην Κορησό από την πρώτη στιγμή που λειτουργησε η δομή υπήρχαν δυο διαφορετικές απόψεις, από τη μια υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενοχλήθηκαν, αντιθέτως, στήριξαν τη δομή με τις πράξεις τους κι από την άλλη, υπάρχουν άνθρωποι που εξέφρασαν έντονα, ακραίες απόψεις για την παρουσία των μεταναστών στο χωριό. Το τοπικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα κατά της λειτουργίας της δομής, όμως δεν γνωμοδοτεί για τη λειτουργία το τοπικό συμβούλιο και άρα, το ψήφισμα, έχει μόνο ιστορική αξία.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Γουγούσης αρνείται και διαψεύδει ότι υπήρξε επίθεση σε μετανάστη-πρόσφυγα και αναφέρει ότι όλο το επεισόδιο συνέβη ανάμεσα στον φωτογράφο και ένα άλλον κορησιώτη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διένεξη και συμπλοξή υπήρξε επειδή ο φωτογράφος επιχείρησε να φωτογραφίσει τον κάτοικο μαζί με τους μετανάστες, κάτι που ενόχλησε τον κάτοικο ο οποίος του επιτέθηκε. Εμείς αυτούς προσπαθήσαμε να χωρίσουμε και τίποτα άλλο δεν έγινε, καταλήγει ο Δημήτρης Γουγούσης.

(Φωτο αρχείου)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria