Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης / Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα - OlaDeka

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης / Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη και τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, Νικολάου Πέππα, που φιλοξένησε τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 η 1η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν, ο Γεώργιος Βαβλιάρας, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ο Νικόλαος Λυσσαρίδης (Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας,  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), ο Αντώνιος Παπαδεράκης, (Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Περιφέρεια Κρήτης), ο Κωνσταντίνος Σιμιτσής (Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν δράσεις που υλοποιούνται στις Περιφέρειες τους σε θέματα Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας, καθώς και προτάσεις για μελλοντικές ενέργειες.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η άμεση συνεργασία μεταξύ των Περιφερειών, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, αλλά και επίτευξης συνεργειών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην αναγκαιότητα σταθερής παρουσίας των Ελληνικών Περιφερειών στα διεθνή φόρα και στην ανάπτυξη σχέσεων με διεθνείς οργανισμούς.

Κοινός τόπος όλων ήταν, ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία που θα πρέπει να καθιερωθεί σε περιοδική βάση, λαμβάνοντας χώρα εκ περιτροπής, σε κάθε Περιφέρεια της επικράτειας. Επίσης θα προταθεί στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η θεσμοθέτηση της διαδικασίας υπό την αιγίδα της.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria