ΠΑΟΚ Ξάνθη υποβιβασμός: Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει η ΝΔ για την τροπολογία - OlaDeka

ΠΑΟΚ Ξάνθη υποβιβασμός: Θέμα κομματικής πειθαρχίας θέτει η ΝΔ για την τροπολογία

ΠΑΟΚ Ξάνθη υποβιβασμός: Το μήνυμα ότι δεν θα γίνει δεκτή οποιαδήποτε διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή στην τροπολογία για τον μη υποβιβασμό των ομάδων στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να προλάβει ενδεχόμενες… διαρροές από βουλευτές της Βορείου Ελλάδος αλλά και όσων εκλέγονται στην περιφέρεια του Πειραιά.

ΠΑΟΚ Ξάνθη υποβιβασμός: Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν ότι η κυβέρνηση είναι «υπεράνω ομάδων» και κάνει «πολιτικές, κοινωνικές και όχι οπαδικές επιλογές. Και δεν πρόκειται να κάνει πλάτες στην παρανομία, ούτε να επιτρέψει ανούσιους διχασμούς, τη στιγμή που η πατρίδα μας αφήνει πίσω της την κρίση και καλείται να αντιμετωπίσει εθνικούς κινδύνους. Είναι ώρες ευθύνης για όλους. Κυρίως για τους πολίτες που δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνονται εργαλεία στις επιδιώξεις κανενός» επισημαίνουν.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε την Τετάρτη πως «το θέμα του ποδοσφαίρου δεν προκάλεσε κυβερνητική κρίση». «Κάποιες απουσίες είναι δικαιολογημένες, αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα» είπε ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «το θέμα του ποδοσφαίρου είναι ένα δύσκολο θέμα διότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό» προσθέτοντας πως «αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή με την νομοθετική πρωτοβουλία που είναι στην Βουλή και ψηφίζεται σήμερα είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα και να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. Οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες που θα δείτε στο επόμενο διάστημα σχετίζονται συνολικά με το θέμα του ποδοσφαίρου και της διαχείρισής του, επομένως θα ήθελα να διαφυλαχθούν σε σχέση με αυτά που θα δείτε στο ποδόσφαιρο τα οποία δεν σχετίζονται με ποινές μόνο αλλά με ολόκληρη οργάνωση».

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τη στάση των άλλων κομμάτων, είπε πως ορισμένοι επέλεξαν να βγάλουν το χέρι τους από τη φωτιά. «(…) πολλά κόμματα ζήτησαν να απέχουν από την ψηφοφορία άρα δεν έχουν θέση και στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο ενώ επεσήμανε πως «όντως καταλαβαίνουμε την συναισθηματική φόρτιση σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά» τόνισε ο ίδιος.

Βαρύ το κλίμα για Αυγενάκη

Υπενθυμίζεται ότι απόφαση της ΕΕΑ προκάλεσε εσωκομματικούς τριγμούς στη ΝΔ, οι οποίοι ήρθαν στην επιφάνεια έπειτα από την απειλή του ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη ότι θα παραιτηθεί εάν δεν αλλάξει η απόφαση. Ωστόσο, ο κ. Ζαγοράκης με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαγράφηκε από την ευρωομάδα της ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα παρότι χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε απόλυτη στήριξη στον αρμόδιο υφυπουργό, το κλίμα για τον Λευτέρη Αυγενάκη είναι βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε την παραίτηση του Λευτέρη Αυγενάκη, θεωρώντας τον ως υπεύθυνο για τα όσα προκλήθηκαν μετά την εισήγηση της ΕΕΑ. Η κόντρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή, όπου Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευκλείδη Τσακαλώτος, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, βάζοντας στο στόχαστρο τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη: «Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο κ. Αυγενάκης έβαλε δύο δικούς του ανθρώπους στην Επιτροπή; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αφού τους έβαλε μετά είπε ότι δεν του πολυαρέσει το Πόρισμα; Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι για να διορθώσετε αυτά τα δυο λάθη φέρνετε μια τροπολογία που ουσιαστικά παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, με αναδρομική ισχύ και μάλιστα ενόσω βρίσκεται υπό εκδίκαση η υπόθεση; Αφού μιλάμε για το ποδόσφαιρο πρέπει να ξέρετε ότι τον διαιτητή που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο λάθος τον βρίζουνε οι πάντες. Έχετε μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το διχασμό μιας και συνέβη με τις δικές σας πρακτικές και παρεμβάσεις. Θα μπορούσατε, αν δε σας άρεσε η Επιτροπή, να εφαρμόσετε το Νόμο Βασιλειάδη και να είχατε ορίσει μια άλλη Επιτροπή που να είχε την κάλυψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Δε σας αρέσει η Βουλή, δε σας αρέσει η λογοδοσία και γι’ αυτό φτάσατε εδώ».Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν από τη Βουλή και οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Β. Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για «λάθος χειρισμούς». Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνικής Λύσης προανήγγειλαν ότι θα αποχωρήσουν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας (η συζήτηση ξεκινάει στις 13:00), αποδοκιμάζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης. Το μόνο κόμμα που δεν τοποθετήθηκε ήταν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οργή σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Σε οπαδικό επίπεδο, οι εξελίξεις που ήρθαν με την τροπολογία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού. Η ΠΑΕ με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει ότι η «ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων».

Αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ παραμένουν οργισμένοι και καλούν όλους τους φίλους της ομάδας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που θα γίνει την Πέμπτη (30/1).

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria