Οι Αμερικανοί απολύουν το 50% του προσωπικού που χρησιμοποιούν στο Ιντσιρλίκ - OlaDeka

Οι Αμερικανοί απολύουν το 50% του προσωπικού που χρησιμοποιούν στο Ιντσιρλίκ

Η βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας. Κάθε φορά που κάτι δεν πάει καλά, στις ΗΠΑ ακούγονται φωνές που ζητούν να εξεταστεί η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και φυσικά των πυρηνικών όπλων που είναι αποθηκευμένα εκεί. Ο Τραμπ δεν συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτές τις φωνές.

Ωστόσο μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και τη συμπεριφορά του Ερντογάν, υπάρχουν επιφυλάξεις. Μία είδηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Dokuz8 Haber, επαναφέρει τα σενάρια για το Ιντσιρλίκ.

Η αμερικανική εταιρεία που υποστηρίζει τις πτήσεις και τη συντήρηση στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ  έχει απολύει σχεδόν το 50% του προσωπικού της.

Η ιστοσελίδα θέτει ερωτήματα για το μέλλον της βάσης, η οποία φιλοξενεί πυρηνικές κεφαλές των ΗΠΑ περίπου 100 μίλια από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Οι συμβάσεις  424 από τους  890 υπαλλήλους που εργάζονται για την Vectrus System Corporation θα τερματιστούν το αργότερο μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, αναφέρει μια ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία στην Ένωση Εργαζομένων Αμυντικής Βιομηχανίας   (Türk Harb-Is) .

Η Ένωση απάντησε στην απόφαση του Vectrus, καλώντας την εταιρεία, η οποία παρέχει υπηρεσίες  σε 22 χώρες με περίπου 6.700 υπαλλήλους, να επανεξετάσει την απόφασή της.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει την αεροπορική της βάση του Ιντσιρλίκ, απαντώντας σε απειλές περί  αμερικανικών κυρώσεων και στο ψήφισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ, το οποίο αναγνώρισε τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων πριν από έναν αιώνα ως γενοκτονία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria