Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη του στον Alpha - "Θα βάλουμε βέτο για το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης" - OlaDeka

Μητσοτάκης: Live η συνέντευξη του στον Alpha – “Θα βάλουμε βέτο για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης”

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κυριάκος Μητσοτάκης:  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόφασή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας: “Δεν επέλεξα την κυρία Σακελλαροπούλου μόνο επειδή είναι γυναίκα. Έχει μεγάλο κύρος και θεσμικές ικανότητες. Την επέλεξα όμως και γιατί είναι γυναίκα. Ζούμε σε μια κοινωνία η οποία βρίθει κοινωνικών ανισοτήτων. Κάθε κορίτσι που βλέπει αυτή την επιλογή, μπορεί να σκέφτεται γιατί όχι κι εγώ;”, τόνισε και πρόσθεσε: “Είμαι σίγουρος ότι θα είναι εξαιρετική πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως θα αφήσει το στίγμα της”.

Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

“Το ρολόι δεν γυρίζει πίσω. Αν με ρωτούσατε τότε και γνώριζα τα δεδομένα, δεν θα το καταργούσαμε. Εξακολουθώ να επιμένω ότι η πολιτική μας είναι σωστή. Κάνουμε αυτή τη διορθωτική κίνηση. Οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Μηταράκης είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. Ουδείς αλάθητος. Όπου υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, θα διορθώνονται άμεσα. Προφανώς και θα μας ασκείτο κριτική και την καταλαβαίνω”, είπε και απέστειλε σαφές μήνυμα: “Δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι ένας μαγνήτης για πρόσφυγες και μετανάστες”.

“Όποιος δεν είναι πρόσφυγας θα γυρίζει στην Τουρκία”, τόνισε, στέλνοντας μήνυμα “τόσο σε ανθρώπους που ίσως σκέφτονται να έρθουν στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν στάτους πρόσφυγα, αλλά και στα άθλια κυκλώματα διακινητών”.



Αξιολόγηση υπουργών

“Είμαστε στον πρώτο γύρο της αξιολόγησης δεν επίκειται ανασχηματισμός άμεσα, αλλά όταν γίνει ανασχηματισμός θα λάβω υπόψη μου τα αποτελέσματα της αξιολόγησης”, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι “στις δύο κίτρινες κάρτες αποβάλλεται κανείς”. “Δεν είναι πάντως στις προθέσεις μου ένας ανασχηματισμός”, πρόσθεσε


Διάσκεψη του Βερολίνου

“Κακώς δεν προσκληθήκαμε. Στη Διαδικασία του Βερολίνου η Ελλάδα δεν συμμετείχε ποτέ, αυτή την κατάσταση την κληρονομήσαμε”, είπε και πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα θα έπρεπε να βρίσκεται στο Βερολίνο”. “Θα έχω και αύριο επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ έχω ενημερώσει γραπτώς και όλους τους αρμόδιους”, τόνισε ο πρωθυπουργός.


Βέτο

“Η Ελλάδα σε επίπεδο συμβουλίου Κορυφής δεν θα δεχθεί καμία πολιτική λύση που δεν θα περιλαμβάνει ως προϋπόθεση την ακύρωση των απαράδεκτων μνημονίων Τουρκίας και Λιβύης”, είπε και προειδοποίησε ότι “Θα βάλουμε βέτο από το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών κιόλας”.


Τουρκία

“Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται αν βρεθεί τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος στα ελληνικά ύδατα, και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προηγουμένως για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο”, είπε ερωτηθείς σχετικά.

Αναφορικά με πιθανή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επανέλαβε κατηγορηματικά ότι αυτό μπορεί να γίνει “μόνο για την υφαλοκρηπίδα”.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria