Μητσοτάκης: Αν συνεχιστεί το νοσηρό κλίμα, θα διακόψουμε τη Super League - OlaDeka

Μητσοτάκης: Αν συνεχιστεί το νοσηρό κλίμα, θα διακόψουμε τη Super League

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξέφρασε την προθυμία του να διακοπεί το πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ «αν συνεχιστεί αυτό το νοσηρό κλίμα».

Κυριάκος Μητσοτάκης ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι η προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά είναι σημαντικό», είπε ο πρωθυπουργός. Κάνοντας λόγο για μια μίζερη κατάσταση, είπε «όταν η χώρα αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης και βγαίνει στις αγορές ανακτώντας αξιοπιστία στην οικονομία» (…) «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη ζωή να γίνει μια ποδοσφαιρική αρένα». Μίλησε για «επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα», η οποία «απειλεί να απλωθεί στην κοινωνία, διχάζοντας τους πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας». Πρόσθεσε ότι επί «20 χρόνια το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα». Για την επίμαχη τροπολογία είπε ότι ήταν μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι -«άλλωστε θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη»- καθώς «μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν μπορεί να μετατραπεί σε κοινωνική και πολιτική, εξ ου και εγώ αποφάσισα να απομακρύνω έναν ευρωβουλευτή μας που φέρθηκε σαν οπαδός ομάδας».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ: «Προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδια τους. Κυβέρνηση και Βουλή έχουν τον τρόπο να προστατεύσουν την κοινωνία», τόνισε και πρόσθεσε εμφατικά: «Αν συνεχιστεί αυτό το νοσηρό κλίμα επί μακρόν, θα αναγκαστούμε να διακόψουμε τη Super League. Είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα, παρά να έχουμε το πρωτάθλημα που έχουμε σήμερα». «Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου με γνώμονα το κοινό συμφέρον», είπε για να προσθέσει ότι «με διεθνή υποστήριξη θα αρχίσει η ανάταξη του αθλήματος», προαναγγέλλοντας ένα μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA και την FIFA. «Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη», επισήμανε.


Η ομιλία Μητσοτάκη


Ξεκινώντας την ομιλία του, είπε: «Προτιμώ να περνάω δύσκολες ώρες για το ποδόσφαιρο παρά για αχρείαστα δημοψηφίσματα και για το πως οδηγήσατε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού». «Στην κοινωνία υπάρχει όντως διάχυτη ανησυχία και για την κατάσταση στα εξωτερικά ζητήματα και για το προσφυγικό και για το γεγονός ότι η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Υπάρχει και το αίσθημα της αισιοδοξίας και της εμπιστοσύνης. Αν η κατάσταση κ. Τσίπρα ήταν τόσο άσχημη όσο την περιγράφετε δεν θα προηγείτο η ΝΔ με διαφορά διπλασσια του εκλογικού αποτελέσματος σε όλες τις δημοσκοπήσεις». είπε..

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria