ΖΩΝΤΑΝΑ: Διάγγελμα Μητσοτάκη (Live) - OlaDeka

ΖΩΝΤΑΝΑ: Διάγγελμα Μητσοτάκη (Live)

Ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης, ανακοινώνει ζωντανά αυτή την ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται πως η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για να στηρίξει την πρωθυπουργική επιλογή θα πρέπει ο υποψήφιος να είχε ενεργή παρουσία τη δεκαετία της κρίσης. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με δήλωσή της εισηγήθηκε να προταθεί ένας εκ των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης, Παπανδρέου, Βενιζέλος). Παράλληλα εξακολουθεί να στηρίζει τη γυναικεία υποψηφιότητα.

Από γυναίκες ακούγονται τα ονόματα της Άννας Διαμαντοπούλου, της Μαρίας Δαμανάκη, της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Επίσης στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού βρίσκονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο καθηγητής και πρόεδρος του ΕυρωπαΪκού Δικαστηρίου Βασίλης Σκουρής, ο καθηγητής και πρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίνος Σισιλιάνος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, οι πρώην υπουργοί Γιάννης Μανιάτης και Αλέκος Παπαδόπουλος, καθώς και ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

Πάντως, στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και του προϊσταμένου του πολιτικού ρεπορτάζ, Σωτήρη Σταθόπουλου, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί για να ενώνει τη χώρα και όχι να την χωρίζει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Σταθόπουλος, επιζητεί την ευρύτερη συναίνεση και όχι απλά την εκλογή με τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή για το OPEN, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατεβάσει μία ολοκληρωμένη πρόταση να είναι ξανά Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος. Κι αυτό γιατί ο κ. Παυλόπουλος έχει, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, όλα τα χαρακτηριστικά για να ανανεώσει τη θητεία του.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria