Ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε αγροτικές περιοχές 22 νομών και στην Καστοριά - OlaDeka

Ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων σε αγροτικές περιοχές 22 νομών και στην Καστοριά

Το νέο έργο που θα «τρέξει» ονομάζεται Ultrafast Broadband (UFBB) και ο επικαιροποιημένος του φάκελος έχει υποβληθεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με όλα τα παραρτήματά του.

Μέσα στις επόμενες μέρες, πρόκειται να υπογραφεί ΚΥΑ με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για εκχώρηση της εφαρμογής του μέτρου στην ειδική υπηρεσία.

Το νέο έργο ULTRAFAST BROADBAND (UFBB) περιλαμβάνει την ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον τελικό χρήστη που θα του εξασφαλίζουν σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps ή τουλάχιστον 100Mbps – αναβαθμίσιμες σε ένα gigabit. Η παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε περιοχές με τρόπο συμπληρωματικό σε αντίστοιχες υποδομές που αναπτύσσουν ιδιώτες πάροχοι.

Ωφελημένοι

Η συνεισφορά του στην κάλυψη της ελληνικής επικράτειας εκτιμάται σε 25% (περί τα 3,3 εκατ. κατοίκους και 5.900 οικισμούς, στην πλειονότητά τους μικροί και πολύ μικροί οικισμοί με πληθυσμό λίγων δεκάδων ή εκατοντάδων κατοίκων).

Το ΠΑΑ 2014 – 2020 (ΕΓΤΑΑ) θα συνδράμει στην υλοποίηση της δράσης σε κυρίαρχα αγροτικές περιοχές, οι οποίες ταυτόχρονα «συγκεντρώνουν» ιδιαίτερα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι «ορεινές» ή «νησιωτικές». Ειδικότερα, το ΠΑΑ 2014-2020 θα έχει ως επιλέξιμες αγροτικές περιοχές σε επίπεδο νομού, οι οποίες συγκεντρώνουν τα εξής χαρακτηριστικά: είναι «Κυρίαρχα Αγροτικές Περιοχές» (δηλαδή το ποσοστό του πληθυσμού κατοικεί σε αγροτικές περιοχές – οικισμούς είναι μεγαλύτερο του 50%) και ταυτόχρονα «Ορεινοί» (το ποσοστό του πληθυσμού που διαμένει σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές υπερβαίνει το 50%) ή/και «Νησιωτικοί» (είναι νησιά ανεξαρτήτως κατηγορίας μεγέθους νησιού).

Κατά αυτόν τον τρόπο, προκύπτουν 22 νομοί: Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Χίου, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φλώρινας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Γρεβενών, Καστοριάς, Καβάλας, Κεφαλληνίας, Κέρκυρας, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λασιθίου, Λευκάδας, Λέσβου, Ρεθύμνου, Σάμου, Θεσπρωτίας και Ζακύνθου.

Περισσότερα στο kozan.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria