Δόμνα Μιχαηλίδου από Φλώρινα: «Δίδεται το επίδομα γέννησης παιδιού μέχρι τέλη Ιανουαρίου-Αυξάνονται τα Voucher για τους Βρεφονηπιακούς» - OlaDeka

Δόμνα Μιχαηλίδου από Φλώρινα: «Δίδεται το επίδομα γέννησης παιδιού μέχρι τέλη Ιανουαρίου-Αυξάνονται τα Voucher για τους Βρεφονηπιακούς»

Θωμαή Αδάμου

Στην πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ Κάθε τελευταία εργάσιμη του μήνα καθώς και στο επίδομα γέννησης παιδιού της τάξεως των 2000 € αναφέρθηκε από την Φλώρινα η Υφυπουργός εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην περιοχή. Όπως είπε η κα. Μιχαηλίδου η πρώτη δόση θα δοθεί μέχρι τέλη Ιανουαρίου και η δεύτερη μετά από 6 μήνες. Πρόσθεσε δε ότι η ιδιομορφία του νέου νόμου είναι ότι για να λάβουν τα επιδόματα οι γονείς θα πρέπει να εντάσσονται τα παιδιά στις σχολικές μονάδες να εκπαιδεύονται ώστε να αντιμετωπιστεί και ο κοινωνικός αποκλεισμό αλλά και τη καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην περαιτέρω ανάπτυξη των προγραμμάτων Voucher για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς έτσι ώστε και περισσότερα παιδιά να εκπαιδεύονται και περισσότερες γυναίκες να μπορούν να βγουν στην αγορά εργασίας.Στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή επισκέφθηκε το κέντρο παιδικής μέριμνας Φλώρινας που σήμερα φιλοξενεί 22 παιδιά όπου συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους για τις προοπτικές αναβάθμισης του κέντρου  έτσι ώστε τα παιδιά να ενταχθούν σε ένα καλύτερο σύστημα και περιβάλλον, να υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, να προσληφθεί προσωπικό και να διατεθούν περισσότερα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου. Κλείνοντας η κα. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στην αναδοχή παιδιών που φιλοξενούνται σε τέτοια κέντρα έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα οικογενειακό περιβάλλον έως ότου μπορούν να γυρίσουν στην βιολογική οικογένεια τους εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες .

Η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Φλώρινας και τον Μητροπολίτη με τους οποίους αντάλλαξαν ιδέες για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου υποδέχτηκε στο γραφείο ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης. Ο κ. Γιαννάκης ενημέρωσε την υφυπουργό για την υφιστάμενη κατάσταση του Δήμου Φλώρινας, δίνοντας έμφαση στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η τοπική κοινωνία στην μεταλιγνιτική εποχή.

«Ο Δήμος μας καλείται να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια, με κυριότερο την έκρηξη της ανεργίας, η οποία ήδη κινείται σε υψηλά επίπεδα και ειδικά στους νέους. Είναι αναγκαία η μετάβαση σε ένα νέο τοπικό αναπτυξιακό μοντέλο, μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα που θα κινηθεί με ταχύτατους ρυθμούς και θα δράσει καταλυτικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή του Δήμου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαννάκης στάθηκε, επίσης, και στη συνεργασία της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, τονίζοντας τη διάθεση για πλήρη υποστήριξη στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Δήμου, με γνώμονα το συμφέρον και την καλύτερη ποιότητα ζωής των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο Δήμαρχος κατέθεσε μία σειρά προτάσεων και αιτημάτων, ζητώντας από την κα Μιχαηλίδου την προώθηση και επίλυση τους:

· Κατασκευή νέου παιδικού βρεφονηπιακού σταθμού για την ένταξη του συνόλου των παιδιών στις προσχολικές δομές.

· Υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής και εργασιακής ένταξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

· Υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και εξειδίκευσης για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

· Υλοποίηση προγραμμάτων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

· Παράταση των συμβάσεων των κοινωφελών προγραμμάτων των νέων επιστημόνων, που ολοκληρώνονται στον Φεβρουάριο.

· Συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών.

· Στήριξη του ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας.

Η κα Μιχαηλίδου εξέφρασε την προσωπική της βούληση, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, για στήριξη των κοινωνικών δομών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

ΕΡΤ

Θωμαή Αδάμου

dm

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria