ΔΟΞΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ… - OlaDeka

ΔΟΞΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ…

Γράφει ο Θεμελής Αναστάσιος

Το δικαίωμα της Θρησκευτικής ελευθερίας και των πεποιθήσεων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα κάθε ανθρώπινου όντος παγκοσμίως. Φυσικά στον πραγματικό κόσμο κάτι τέτοιο δεν είναι απόλυτα σεβαστό (από όλους) πάντα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συγκρούσεις,αυξημένη καταπίεση, εχθρότητα μεταξύ των λαών με δυσάρεστο αποκορύφωμα αυτής της πυραμίδας ακόμα και την διεξαγωγή πολέμου…Το βέβαιο είναι πως ο άνθρωπος στην διάρκεια της ζωής του έρχεται άπειρες φορές αντιμέτωπος με δύσβατα μονοπάτια. Είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό,είτε σε οικογενειακό, είτε σε κοινωνικό επίπεδο…Εκείνη την στιγμή μοιάζει (σχεδόν πάντα) έτοιμος να επικοινωνήσει το πρόβλημα του με κάποια ανώτερη δύναμη ζητώντας την έμπρακτη στήριξη της! Τον Θεό για τους Χριστιανούς, τον Αλλάχ για τους Μουσουλμάνους, τον Βούδα για τους Βουδιστές κτλ κτλ…

Όλες οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες που πρεσβεύει μία Θρησκεία προφανώς δεν μπορούν να εφαρμοστούν κατά γράμμα από τους εκάστοτε πιστούς και το ποίμνιο της κάθε ενορίας… Άλλωστε ο άνθρωπος γεννήθηκε με αδυναμίες και πάθη που δεν βρίσκονται στην ατζέντα κανενός Θεού στον πλανήτη Γη. Κάτι τέτοιο όμως από μία άλλη οπτική γωνία δεν σημαίνει πως λαμβάνοντας κανείς υπόψη του τα Ιερά κείμενα της κάθε Θρησκείας (Καινή Διαθήκη, Κοράνι κτλ κτλ) θα πρέπει απαραιτήτως να βαδίζει 360ο μοίρες αντίθετα από την αρχική κατεύθυνση… Υπάρχουν και οι παράλληλοι δρόμοι άλλωστε.

Πριν λίγες ημέρες ο Κορησιώτης Ιατρός Χειρουργός Ανδρολόγος – Ουρολόγος κύριος Γουγούσης Αναστάσιος δημοσίευσε μία ανοιχτή επιστολή προς τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τις ανοιξιάτικες Περιφερειακές Εκλογές 2019, τα οποία οδήγησαν στην αφαίρεση μιας έδρας της συμπολίτευσης από την Καστοριά! Μέσω της επιστολής αυτής διαπιστώσαμε πως η ανθρώπινη φύση ακόμα και όταν βρίσκεσαι στην ίδια όχθη του ποταμού μπορεί να σε κατασπαράξει για ίδιον όφελος! Βλέπετε οι αγνές προθέσεις, η διάθεση για δουλειά και προσφορά και το κοινό συμφέρον πολλές φορές καταντούν(!!!) πολύ όμορφες εκφράσεις μόνο για να διακοσμούν τα λεξικά! Είναι πολύ εύκολο στην σκακιέρα της πολιτικής αυτός που έχεις σφιχταγκαλιάσει σήμερα να σε δαγκώσει με λύσσα αύριο… Το σίγουρο είναι πως μία Καστοριανή Περιφερειακή έδρα και ένας αξιολογότατος Περιφερειακός σύμβουλος με την συμπολίτευση χάθηκαν εν μια νυκτί δυστυχώς για την περιοχή μας!

Το γεγονός αυτό αποτελεί μία τέλεια αφορμή προβληματισμού για το πώς αντιμετωπίζουμε όλοι την κοινωνία συνολικά γύρω μας!!! Είναι πάρα πολύ εύκολο την Κυριακή να ανάβεις κερί στην Εκκλησία και μεσοβδόμαδα να έχεις φροντίσει με τις πράξεις σου να θάψεις εκατό φορές τούτο το αρχικό κερί… Κανένας δεν ζητάει να μετατραπεί η Γη σε μία κοινωνία Αγγέλων διότι κάτι τέτοιο εκτός όλων των υπολοίπων θεμάτων θα ήταν και πάρα πολύ βαρετό… Ζητούμε όμως μία κοινωνία η οποία θα σέβεται τον συνάνθρωπό έστω εις το ελάχιστο… Που δεν θα περιμένει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα για να πανηγυρίσει τρελά… Που δεν θα περιμένει το πρώτο στραβοπάτημα σου για να σε καταπιεί ως εκκολαπτόμενος καρχαρίας… Που οι 360ο μοίρες που αναφέραμε πιο πάνω θα γίνουν 90…

Δόξα να χει ο Γιαραμπής θα περιμένουμε εκατομμύρια χρόνια ακόμα για να αλλάξει το οτιδήποτε που θα δίνει ουσιαστικό βήμα και προτεραιότητα στον ανθρώπινο παράγοντα!!! Ας ευχηθούμε να υπάρχουν ικανοί και άξιοι ιστορικοί του μέλλοντος για να το καταγράψουν…Όσο ζεις ελπίζεις!

ΔΟΞΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ!!!
Θεμελής Αναστάσιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria