Αντώνης Σαμαράς: Ούτε έδωσα εξηγήσεις, ούτε μου ζητήθηκαν - OlaDeka

Αντώνης Σαμαράς: Ούτε έδωσα εξηγήσεις, ούτε μου ζητήθηκαν

Αντώνης Σαμαράς: Εσωκομματική θύελλα στη ΝΔ. Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντώνης Σαμαράς: Θύελλα στη ΝΔ, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός αδειάζει ξεκάθαρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν την αδικαιολόγητη απουσία του κ. Σαμαρά από την ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, λέγοντας ότι έδωσε εξηγήσεις, οι οποίες κρίθηκαν επαρκείς. «Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν ωστόσο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά. Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε το μεσημέρι από την επίμαχη ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να φουντώσουν οι φήμες, από τη στιγμή μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε από… νωρίς στείλει «μήνυμα» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως θέτει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Αμέσως μετά, πληροφορίες ήθελαν τον Αντώνη Σαμαρά να επικοινωνεί με τον γραμματέα της Κ.Ο και το θέμα είχε θεωρηθεί λήξαν καθώς είχαν δοθεί οι σχετικές εξηγήσεις. Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «καλύφθηκε» από τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Όπως δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, ο κ. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο μετά την ψηφοφορία και του είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί». Με ενδιαφέρον, πλέον, αναμένεται η αντίδραση της πλευράς του πρωθυπουργού, ο οποίος, πάντως, βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη απουσία του Αντώνη Σαμαρά από σημαντική ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε στη Βουλή ούτε όταν ψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Τότε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαρρεύσει πως βρισκόταν σε προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ερμήνευσαν τη στάση του ως αντίδραση για το γεγονός ότι δεν προτάθηκε ο ίδιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαβάστε: Αντώνης Σαμαράς τροπολογία: Αυτός είναι ο λόγος που απουσίασε από την ψηφοφορία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Αντώνης Σαμαράς: Τι έλεγε αρχικά η Πειραιώς 

Σύμφωνα λοιπόν με τις αρχικές πληροφορίες, τους λόγους που τον οδήγησαν να απουσιάσει από την ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό εξήγησε στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη, ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί, χωρίς ωστόσο να δοθεί μεγαλύτερη πληροφόρηση για το ποιοι ήταν αυτοί. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, είπε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά, και περιορίστηκε να πει ότι του ανέφερε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».

Η τροπολογία της κυβέρνησης εγκρίθηκε με 156 θετικές και 90 αρνητικές ψήφους. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει δύο ψήφους λιγότερες από τις 158 της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Η μία ήταν του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η δεύτερη ανήκει στον βουλευτή Χαλκιδικής, Γιώργο Βαγιωνά, ο οποίος είχε αποστείλει επιστολή στην οποία δήλωνε πρόθεση υπερψήφισης της τροπολογίας. Ο κ. Σαμαράς έχει επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ωστόσο δεν είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να μην είναι παρών στην ψηφοφορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έστειλε επιστολή με πρόθεση ψήφου. Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστρεψε πριν από δύο ημέρες στην Ελλάδα, καθώς έλειπε στις Ηνωμένες Πολιτείες για λόγους υγείας (για το λόγο αυτό απουσίαζε και από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας). Ωστόσο, τόσο στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τον λόγο της απουσίας του. Αργότερα έγινε γνωστό, από συνεργάτη του κ. Σαμαρά, που μίλησε σε δημοσιογράφους, ότι δεν υπάρχει ζήτημα υγείας του κ. Σαμαρά, καθώς, όπως είπε, αν υπήρχε θα το γνώριζε. «Δεν έχω επικοινωνήσει μαζί του από την ημέρα επιστροφής του από τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά.


ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση με φόντο την ηχηρή απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψήφιση της τροπολογίας για το ποδόσφαιρο. «Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», σχολιάζουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ». «Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria