Special Olympics Hellas τοπικού τμήματος Καστοριάς - OlaDeka

Special Olympics Hellas τοπικού τμήματος Καστοριάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 Δεκεμβρίου 2019

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης των Special Olympics Hellas σε 21 πόλεις και 12 περιφέρειες της χώρας, ξεκίνησε επίσημα στα τέλη Οκτωβρίου το Πρόγραμμα των Special Olympics στο Νομό Καστοριάς.

Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν άτομα με νοητική αναπηρία και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή άλλες συνοδές αναπηρίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Απαραίτητο στοιχείο λειτουργίας των Special Olympics αποτελούν οι Εθελοντές–Προπονητές, που χωρίς τη δική τους ενέργεια, αφοσίωση και ενθουσιασμό δεν θα υπήρχε ο οργανισμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα Προπονητικά Προγράμματα, που ήδη άρχισαν να λειτουργούν στην Καστοριά,αφορούντα  αθλήματα του Κανόε Καγιάκ και του Στίβου, με εθελοντές-προπονητές αντίστοιχα τον κ. Ανδρέα Βράκα την κ. Μαρία Δούκα, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με εξειδίκευση  και εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και το άθλημα.

Παράλληλα, στο Νομό μας θα υλοποιείται και το Πρόγραμμα «Play Unified.Learn Unified»«Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»,κατά το οποίο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής,προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές σχετικά με τη φιλοσοφία των Special Olympics. Στο πρακτικό μέρος,αθλητές και μαθητές θα συνυπάρχουν, σαν μια ομάδα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” είναι ένα τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Special Olympics International, μέσω δωρεάς του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή αθλητών, εθελοντών- συναθλητών, διάθεση χορηγών καθώς και για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” παρακαλείσθε να απευθύνεστε αποκλειστικά στις υπεύθυνες των προγραμμάτων για την Δυτική Μακεδονία, την συντονίστρια των SOHellas στην Καστοριά (κ. Αριστούλα Ζάγκα κιν. 6949797164) και την συντονίστρια των SOHellas στη Δυτική Μακεδονία (κ.ΧρυσούλαΚολλήγακιν. 6948064980) καθώς και στο e-mail  του προγράμματος [email protected].

Με εκτίμηση

Συντονίστρια τοπικού προγράμματος Καστοριάς των  Special Olympics

Ζάγκα Αριστούλα

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria