All I want for Xmas is U…VS…Last xmas - OlaDeka

All I want for Xmas is U…VS…Last xmas

Γράφει ο Φίλιππος Θεοδώρου

To τραγούδι της M Carey περιλαμβάνεται στην νέα συλλεκτική έκδοση του δίσκου και κασσέτας  με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών «Merry Christmas (Deluxe Anniversary Edition)», που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην χώρα μας.

Ας ξεκινήσουμε με κάποια data της Mariah Carey, όπως το τελευταίο no 1 της ήταν  12 04 2008 in  U.S.A. όταν έφτασε στην κορυφή το “Touch My Body. Πρωτοκυκλοφόρησε στις 29 Οκτώβρη του 1994  και κέρδισε τον τίτλο του χριστουγεννιάτικου άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Το single «All I Want For Christmas Is You» έγινε 6 φορές πλατινένιο και μπήκε στο Hot 100 ως το 28ο single της τραγουδίστριας που φτάνει στο  U.S Top 10. Έχει φτάσει τις 16 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, παραμένει το 11ο single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Επίσης η Μ.Carey  έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, καθιστώντας την ανάμεσα στους καλλιτέχνες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών Recording Industry Association of America, είναι η 3η γυναίκα καλλιτέχνης με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ που φτάνουν τα 63,5 εκατομμύρια πιστοποιημένα αντίτυπα. Να αναφέρω ότι μετα από 61 χρόνια πηγαίνει Xmas holiday song No. 1 on Hot 100. Eπίσης τα τραγούδια της που πήγανε no 1  in USA, έχουν συνολικά 81 εβδομάδες στη κορυφή και ακολουθούνε…Rihanna (60), The Beatles (59), Boyz II Men (50) and Drake (49). Μάλιστα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα των εορτών και έγινε το χριστουγεννιάτικο τραγούδι με τα περισσότερα streams για το 2019, όπως 10,8 εκατομμυρια κατεβάσματα σε 24 ώρες και 54,4 ως τις 19-12.  Η Mariah κέρδισε βραβείο Guinness για το «highest – charting holiday (Christmas/New Year) song on the Billboard Hot 100 by a solo artist» και η αξία της ….. Net Worth & Salary‎: ‎US $520 Million.

Τώρα τα Χριστούγεννα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον αδόκητο θάνατο του pop star George Michael. Τον Δεκέμβριο του 1984, δύο μελλοντικά Christmas anthems αγωνίστηκαν για το Χmas Νο. 1 στα charts Το «Do They Know It’s Christmas» από το supergroup Band Aid που δημιουργήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και το «Last Christmas» των Wham!. Ο George Michael όχι μόνο τραγούδησε στον single των Band Aid, αλλά παραχώρησε τα δικαιώματα από τα «Last Christmas» στον ίδιο φιλανθρωπικό σκοπό. Ωστόσο, ο κορεσμός από χριστουγεννιάτικα τραγούδια εκείνη τη χρονιά οδήγησε σε ένα περίεργο φαινόμενο στο chart: Η Band Aid in UK είχαν no1 το 1984, 1989 και το 2004. Μάλιστα ως σήμερα  δεν έφτασε ποτέ στο Νο1 άσχετα αν μετρά 63 φορες που έγινε hit στο UK HIT LIST. Να αναφέρω για την ιστορία της μουσικής κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί, ότι το τραγούδι έγραψε, εκτέλεσε, παρήγαγε ο G.Michael για τους Wham και τα δικαιώματα τα είχε ο ίδιος για την Αμερική, αφού μετά το θάνατό του κυκλοφόρησε στο billboard και είναι top-20, το έβδομο ως Wham με  συνολικά 13 εβδομάδες στο HOT 100.

Τέλος με την πάροδο των ετών, ωστόσο, το «Last Christmas» γιγάντωσε την παρουσία του: Μετρά 3,7 εκατομμύρια πωλήσεις και αμέτρητες επανεκτελέσεις από πολλούς καλλιτέχνες, όπως την T.Swift , Whigfield ,Ariana Grande ,Good Charlotte και άλλους, πλειάδα καλλιτεχνών και μη. Για την 35η επέτειο του τραγουδιού η εταιρεία epic το κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες σε λευκο Βινύλιο και πήγε no 1 στις πωλήσεις δίσκων in UK.

carey-1

carey-2

lx1

Φίλιππος Θεοδώρου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria