Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης - OlaDeka

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης

Η παραίτησή του κ. Διαματάρη έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις πανεπιστημιακές του σπουδές

Παραιτήθηκε από τη θέση του το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαματάρης από χθες βρισκόταν σε ταξίδι στην Αυστραλία.

Τι προηγήθηκε της παραίτησης

Πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Διαματάρης δεν ήταν κάτοχος μεταπτυχιακού από το Columbia όπως ο ίδιος δήλωνε στο βιογραφικό του στο υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η ομογενειακή εφημερίδα kalami.us. Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφερόταν ότι ο κ. Διαματάρης δεν έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Columbia (σε αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε ο κ. Διαματάρης προέβη σε σχετική δήλωση:

«Με ιδιαίτερη απογοήτευση διαπίστωσα σήμερα πως όσα αναφέρονται στο βιογραφικό μου σημείωμα, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, αποτέλεσαν αφορμή για αρνητικό σχολιασμό. Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω ότι στο βιογραφικό μου σημείωμα αναφέρω ότι σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α.) στο Πανεπιστήμιο Columbia, καθώς πράγματι παρακολούθησα αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, αλλά δυστυχώς λόγοι οικονομικοί δεν μου επέτρεψαν να αποκτήσω το σχετικό τίτλο σπουδών. Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση είχε ζητήσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

«Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει, ως φαίνεται, ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη, αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει, τελικά, είναι ο σύμβουλός του, που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του», έγραψε στο Facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς ο οποίος τόνιζε πως «πριν παραιτηθεί, ας μας δείξει το απολυτήριου Λυκείου τουλάχιστον»…

Δείτε το βίντεο του Open TV:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria