Νέα Κοινωφελής: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις (ΟΑΕΔ – 35.000) - OlaDeka

Νέα Κοινωφελής: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις (ΟΑΕΔ – 35.000)

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να δημοσιευθεί η Δημόσια Πρόσκληση για την πρόσληψη περίπου 35.000 ανέργων, μέσω προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Υψηλόβαθμη πηγή του ΟΑΕΔ ανέφερε στο workenter.gr ότι “μάλλον δεν προλαβαίνουμε για Δεκέμβρη”, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκαν προσπάθειες ώστε να εκδοθεί νωρίτερα (κατά το τρέχον διάστημα).

Τι προβλέπει

Το νέο πρόγραμμα:

  • Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες
  • Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.
  • Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria