Μυστήριο στο Άγιο Όρος: Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε οστά που ανήκουν σε γυναίκα - OlaDeka

Μυστήριο στο Άγιο Όρος: Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι βρήκε οστά που ανήκουν σε γυναίκα

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η διαπίστωση μιας ειδικής επιστήμονος που μελέτησε οστά τα οποία βρέθηκαν κάτω από ένα βυζαντινό παρεκκλήσι στο Άγιο Όρος και ισχυρίζεται ότι δεν είναι ανδρικά.

Η Λόρα Γουίν Άντικας, επιστήμονας, ειδική στο να εξετάζει οστά,  κλήθηκε να μελετήσει κάποια ευρήματα τα οποία βρέθηκαν κάτω από ένα πέτρινο πάτωμα σε βυζαντινό ξωκλήσι στο Άγιο Όρος. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, αυτό που μελέτησε την εξέπληξε. Κάποια από αυτά που εξέτασε ήταν πολύ μικρά για να ανήκουν σε άντρα, σύμφωνα με τα ευρήματά της.

«Τα οστά δεν λένε ψέματα, Θα σου πουν πώς έζησε ένας άνθρωπος και πώς πέθανε. Θα είσαι πάντα προετοιμασμένος  για να δεις τα πάντα.

Συγκεκριμένα, τα οστά βρέθηκαν στη Μονή Παντοκράτορα, στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου, και σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει έχουν εκταφεί από κάπου αλλού κι έχουν ταφεί ξανά στο σημείο αυτό.

«Αν όντως πρόκειται για οστά που ανήκουν σε μία γυναίκα ή ακόμα που ανήκουν σε περισσότερες από μία, εγείρονται ερωτήματα», δήλωσε η Γουίν Αντίκας συνεχίζοντας: «Ξεκινώντας με το ποια θα μπορούσε να είναι».

«Αν όντως πρόκειται για οστά γυναίκας αυτό θα είναι το πρώτο περιστατικό με γυναίκα να βρίσκει την τελευταία κατοικία της στο Άγιο Όρος» δήλωσε από την πλευρά του ο αρχιτέκτονας Φαίδων Χατζηαντωνίου ο οποίος ήταν και αυτός που ανακάλυψε τα οστά κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο παρεκκλήσι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria