Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού για την αύξηση στα τέλη κατά 20% που αποφασίστηκε από τον Δήμο - OlaDeka

Λαϊκή Συσπείρωση Άργους Ορεστικού για την αύξηση στα τέλη κατά 20% που αποφασίστηκε από τον Δήμο

Οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις – Είναι αδιανόητο μια μικρή επιχείρηση να πληρώνει τα ίδια τέλη ποσοστιαία, όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις

Ο λαός του Άργους Ορεστικού, θα δει αυξημένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του νερού, καθώς στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία αύξηση στα τέλη κατά 20%, ενώ έγινε σαφές ότι θα γενικευτούν οι διακοπές νερού, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν.

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη αυτή η απόφαση, καθώς ρητά καλείται ο δήμος να λειτουργήσει ως επιχείρηση και να ισοσκελίσει τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Οι κάτοικοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής έπρεπε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρους και τέλη για αυτονόητα πράγματα, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός της πόλης και το νερό. Είναι αδιανόητο μια μικρή επιχείρηση να πληρώνει τα ίδια τέλη ποσοστιαία όσο οι μεγάλες επιχειρήσεις, την ίδια στιγμή που συνολικά ο λαός μας αποδίδει φορολογικά το 95% των συνολικών εσόδων του κράτους  ενώ οι τραπεζίτες, βιομήχανοι και εφοπλιστές, μόλις το 5% ! Σε μια περίοδο, που τα εργατικά – λαϊκά στρώματα στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, μετά από αλλεπάλληλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, μειώσεις παροχών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, αυξήσεις σε φόρους και χαράτσια, η Δημοτική Αρχή έρχεται να αρπάξει ό,τι έχει απομείνει.

Οι δήμοι δεν είναι επιχειρήσεις! Καμία ανοχή στη γενικευμένη επίθεση που συνεχίζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να αποδεσμευτεί το κράτος απ’ τη χρηματοδότηση των δήμων, ώστε να προσφέρουν εκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους είτε άμεσα είτε ιδιωτικοποιώντας διάφορους τομείς όπως η καθαριότητα.

Απαιτούμε δραστική μείωση όλων των δημοτικών τελών, έως και μηδενισμό για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και αύξηση  για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Απαιτούμε να χρηματοδοτήσει το ίδιο το κράτος αυτές τις υπηρεσίες, καθώς είναι δικαίωμα όλου του λαού μας !

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria