Καμωνόμαστε ότι έχουμε καθαρό αέρα στην Καστοριά. Και αυτό το τοξικό νέφος τι είναι; - OlaDeka

Καμωνόμαστε ότι έχουμε καθαρό αέρα στην Καστοριά. Και αυτό το τοξικό νέφος τι είναι;

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ «ΕΚΛΕΚΤΟΙ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΩΡΑ!

Σε ομιλία του το 1970, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον δήλωσε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο αέρας είναι ένα ελεύθερο, δωρεάν αγαθό, αλλά ο καθαρός αέρας δεν είναι δωρεάν…» Λες και αυτό έχουν στο μυαλό του βρε παιδί μου πολιτικό προσωπικό και αυτοδιοικητικοί και μόλις τους λες θέλω φθηνότερη θέρμανση και καθαρότερο αέρα, σκέφτονται: Ναι εσύ θέλεις φθηνότερη και καθαρότερη θέρμανση αλλά για να τα έχεις, πρέπει εγώ να πληρώσω το κόστος του φυσικού αερίου! (Λες και τα βάζουν απ’ τη τσέπη τους) Δεν είναι καλύτερα για να προστατέψω την υγεία σου, να σου βάλω πρόστιμα για το κάπνισμα; Καλύτερο μου ακούγεται…Όχι μόνο δεν κοστίζει σε εμένα το κράτος, αλλά θα μου φέρνει και τα πρόστιμα στο ταμείο μου…Δεν το κάνω βέβαια για τα λεφτά, για την υγεία σου το κάνω!

Μιλάμε για αισχρή υποκρισία!

Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε χτες το πρωί από τη Βέργα. Στο βάθος φαίνεται πνιγμένο το λεκανοπέδιο της Καστοριάς πέριξ της λίμνης. Εκείνη την ώρα, όποιος κυκλοφορούσε στην περιοχή ανέπνεε τοξική αιθαλομίχλη (όχι δεν ήταν η ομίχλη που εμφανίζεται συχνά επίσης τις τελευταίες μέρες στην περιοχή).

Είναι ένα φαινόμενο που ενισχύθηκε απότομα μετά τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, την γενικότερη οικονομική κρίση και ειδικά στην περιοχή μας την κρίση της γούνας που έπαιξε τον αποτελειωτικό ρόλο.

Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να ρωτήσουμε είναι εάν οι αρμόδιες αρχές έχουν μετρήσει-εκτιμήσει αυτή την κατάσταση στην περιοχή μας. Στην Κοζάνη γνωρίζουμε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση μετριέται σε καθημερινή βάση. Εδώ στην Καστοριά όμως υφίσταται ένας εφησυχασμός ότι ζούμε στον τόπο της επαγγελίας ενώ αυτές οι εικόνες και οι στιγμές που βιώνουμε σε εποχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σχετική άπνοια ανέμων προδίδουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα.

Το δεύτερο που σκεφτόμαστε είναι η αναγκαιότητα να αποκτήσουμε πρόσβαση σε δίκτυο φυσικού αερίου, το γρηγορότερο δυνατόν! Όχι μόνο για το σταθερό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για φθηνότερη ενέργεια αλλά και για λύση στο βασικότατο ζήτημα που δεν είναι άλλο από εκείνο της υγείας των πολιτών που τέτοιες εποχές πλήττεται ύπουλα από το φαινόμενο της τοξικής αιθαλομίχλης που επιφέρει ένα σωρό κινδύνους για την υγεία μας.

Οι πολιτικοί και οι αυτοδιοικητικοί μας «άρχοντες» λοιπόν, καλό θα είναι να αφήσουν στην άκρη ρεβανσιστικές διοικητικές ασυνέχειες και πολιτικές πονηριές. Ας ασχοληθούν με τα αυτονόητα και ας ξεκινήσουν το σωτήριο έργο για παροχή φυσικού αερίου ΤΩΡΑ!

Δείτε την τρομακτική φωτογραφία:

aithalomixli

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria