Ζησκάρ προς Δήμο Καστοριάς: «Δεν μας νοιάζει το δέντρο αλλά το δάσος και το κοριτσάκι με τα σπίρτα...» - OlaDeka

Ζησκάρ προς Δήμο Καστοριάς: «Δεν μας νοιάζει το δέντρο αλλά το δάσος και το κοριτσάκι με τα σπίρτα…»

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΓΕΙΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ

Ζησκάρ προς Δήμο Καστοριάς: «Δεν μας νοιάζει το δέντρο αλλά το δάσος και το κοριτσάκι με τα σπίρτα…», ένα video με ιδιαίτερο νόημα ανέβασε σήμερα ο Ζησκάρ. Ήδη η συζήτηση για τα λαμπερά ονόματα τύπου Χατζηγιάννη και ότι αυτά σημαίνουν για τον τόπο μας τις εποχές που ζούμε, έχει λάβει διαστάσεις έντονης μουρμούρας για τη νέα δημοτική αρχή που βλέπει τα αποθέματα της περιόδου χάριτος να εξανεμίζονται. Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε και έρχεται νέα εποχή που μοιάζει να μην έχει απεριόριστες κοινωνικές αντοχές και ανοχές.

Το αφήγημα «οι παλιοί μας άφησαν χρέη και αυτοί φταίνε για όλα», αρχίζει να γίνεται εκνευριστικό στα αυτιά των Καστοριανών. «Αν δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» λένε πολλοί σε καφενεία και παρέες για τον νέο δήμαρχο που με κάθε αφορμή αναφέρεται στην κακή οικονομική κατάσταση του δήμου. Εδώ όμως γεννιέται το επόμενο ερώτημα από τους πολίτες: Αν δεν μπορείς, γιατί θέλησες να γίνεις δήμαρχος; Για να μας ξεζουμίσεις με φόρους και τέλη; Ή για να δικαιολογείς τη μόνιμα φθίνουσα πορεία του δήμου και της περιοχής και να μας κάνεις να αρκούμαστε στη φτώχεια και τη μιζέρια, να συνηθίσουμε στα λίγα και να λέμε και ευχαριστώ που μας…έσωσες…

Καλά θα κάνουν εκεί στον Δήμο να σταματήσουν να πιστεύουν ότι μπορεί να δουλεύεις για πάντα τους πάντες. Ή θα κοροϊδεύεις για αρκετό χρόνο κάποιους λίγους, ή θα εμπαίζεις τους πολλούς για λίγο διάστημα.

Εκτός κι αν η κατάσταση είναι ακραία. Εκτός κι αν ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση όλων των Ελληνικών Δήμων! Αν είναι έτσι και δεδομένου του ότι οι άνθρωποι που έχουν καταλάβει τα Σκαπέρδεια γραφεία δεν ήξεραν, τώρα που έμαθαν (αφού είναι τόσο ακραία η κατάσταση), μπορούν απλά να παραιτηθούν.

Αφού δεν ήξεραν…

Δείτε ένα από τα καλύτερα video του Ζησκάρ:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria