Δήμος Καστοριάς: Σαν τις τράπεζες ένα πράγμα δηλαδή… - OlaDeka

Δήμος Καστοριάς: Σαν τις τράπεζες ένα πράγμα δηλαδή…

Γράφει ο Δημήτρης Σμιξιώτης

Αύξησε ο Δήμος Καστοριάς τα δημοτικά τέλη που εισπράτονται μέσω της ΔΕΗ κατά 40% (!) γιατί, λέει πολλοί συνδημότες μας δεν πληρώνουν την ΔΕΗ ή έχουν κάνει διακανονισμούς και πληρώνουν πολύ μικρές δόσεις και έτσι ο δήμος χάνει έσοδα.

Αποφάσισε, δηλαδή, αυτά που δεν εισπράττουν από τους κακοπληρωτές να τα εισπράξουν από τους …συνεπείς πολίτες !
Σαν τις τράπεζες ένα πράγμα δηλαδή, που εμείς που δεν πήραμε ή δεν χρωστάμε δάνεια πληρώσαμε, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων, τα θαλασσοδάνεια των άλλων.
Τελικά σε αυτήν την χώρα το να είσαι συνεπής και νομοταγής ισοδυναμεί με το να είσαι κορόιδο ολκής.Α

Εμείς οι μισθωτοί δίνουμε ένα ποσό (50 ευρώ/μήνα – 600/χρόνο για παράδειγμα δίνω εγώ) ως εισφορά αλληλεγγύης για την στήριξη των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από την κρίση και τα μνημόνια.
Καταρχήν, αν τερματίστηκαν τα μνημόνια και η κρίση γιατί τα πληρώνουμε ; Άρα για να τα πληρώνουμε είμαστε ακόμα υπό οικονομική κρίση και μνημόνια. Αν είμαστε, όμως, υπό οικονομική και δημοσιονομική κρίση πώς δικαιολογούνται οι πρόσφατες φοροαπαλλαγές στους πλούσιους (πχ ΕΝΦΙΑ μεγάλης ακίνητης περιουσίας), στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ΠΑΕ (μείωση φόρου 50%) και η διαγραφή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τα χρωστούμενα εταιριών (βλ. πχ Forthnet-Μαρινάκης) ;
Πιο λογικό δεν θα ήταν ένα μέρος από το ποσό που συγκεντρώνεται από αυτές τις εισφορές να πηγαίνει πχ στην κάλυψη των εξόδων των Δήμων που αντιμετωπίζουν έλλειμμα με τα ανταποδοτικά τέλη λόγω αδυναμίας είσπαραξής τους μέσω ΔΕΗ λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας ; Ειδικά τώρα που κοινωνικά μερίσματα και 13ες συντάξεις έχουν ουσιαστικά καταργηθεί.
Αντί, λοιπόν, ο Δήμος Καστοριάς να βάζει αύξηση 40% σε αυτούς που ήδη πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τέλη, πιο δίκαιο δεν θα ήταν να διεκδικούσε από την κυβέρνηση (με την οποία έχει και ιδεολογική συγγένεια) να συνδράμει μέσω των εκατομμυρίων που εισπράττει από τις εισφορές αλληλεγγύης για να καλύψει αυτά τα ελλείμματα και να μην τα χαρίζει στους πλούσιους φίλους της;

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria