Υπόθεση Siemens: Ένοχοι 22 από τους 54 κατηγορούμενους - Η λίστα - OlaDeka

Υπόθεση Siemens: Ένοχοι 22 από τους 54 κατηγορούμενους – Η λίστα

Αρχικά είχαν κατηγορηθεί 64. Απεβίωσαν οι 10, ένοχοι κρίθηκαν οι 22, άπαντες αθώοι για δωροδοκία. Οριστική απαλλαγή για Τσουκάτο

Είκοσι δύο από τους 54 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Siemens κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η καταδίκη αφορά στο ξέπλυμα για 22 από τους κατηγορούμενους στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της εταιρείας.

Ανάμεσα στους καταδικασθέντες και οι εν Ελλάδι πρωταγωνιστές της υπόθεσης και πρώην στελέχη του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης, καθώς και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας, Χάινριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαντ Σίκατζεκ, που καταδικάστηκαν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο καταδίκασε και τα πρώην στελέχη του Οργανισμού, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης, καθώς και τα τραπεζικά στελέχη Φάνη Λυγινό και Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ. Ο τελευταίος έγινε γνωστός από τη σύλληψή του στο εξωτερικό κατόπιν εκτέλεσης του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχαν εκδώσει οι δικαστικές Αρχές της χώρας μας σε βάρος του, αλλά και από την εντυπωσιακή απόδραση του πετώντας το βραχιολάκι. Έκτοτε καταζητείται.

Εξάλλου, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη για το αδίκημα της δωροδοκίας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας και εντάσσοντας την αξιόποινη πράξη στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα.

Από την άλλη, αθώοι κρίθηκαν οι Νικόλαος Μανασής, Σάββας Γιαννακάκης, Αθανάσιος Ράμμος, Βασίλης Τυρογαλάς και Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης. Άλλοι 28 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων που τους αποδίδονταν ανάμεσα, μεταξύ των οποίων και ο Θεόδωρος Τσουκάτος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria