Τρεις καβαλάρηδες ελευθερώνουν την Καστοριά (Φώτο & Βίντεο) - OlaDeka

Τρεις καβαλάρηδες ελευθερώνουν την Καστοριά (Φώτο & Βίντεο)

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σήμερα, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, το πρωί, πραγματοποιήθηκε αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού. 21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής του 1912, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως, από το παλαιό Δημαρχείο (Ζαχαροπλαστείο Καλαμπούκα), με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Κλήρος και λαός. Στην συνέχεια έγινε η θυροκόλληση διατάγματος και έπαρση της σημαίας.

IMG_E5520

IMG_E5531

IMG_E5535

IMG_E5538

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Πηγή

H sentranews γράφει:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση αναπαράστασης απελευθέρωσης της πόλης

Αναβίωσε η ιστορία της πόλης

anaparastasi
Με παλλαϊκή συμμετοχή ξεκίνησαν σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις  της 107ης Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης από τον Τουρκικό Ζυγό.

Μία ακόμη καινοτομία της νέας Δημοτικής Αρχής, με την οποία αναβάθμισε  φέτος τα Ελευθέρια της πόλης με την «Μερική Αναπαράσταση» του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: “Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”.

“21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό  της εποχής, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου και κατευθύνθηκαν στην  Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς,ο  Κλήρος και ο Λαός, όπου και  έγινε Θυροκόλληση Διατάγματος και Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη “εκδήλωση”, δεν αποτέλεσε πιστή αναπαράσταση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, αλλά μία συμβολική εκδήλωση μνήμης και τιμής, με την προοπτική να γίνει ακόμη «πλουσιότερη» τα επόμενα χρόνια.

anaparastasi-apeleftherosis-kastorias

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Πηγή2

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria