Τάκης Κλαζίδης: «Ντροπή μεγάλη σε όλους όσους διαχειρίσθηκαν την εξουσία σε αυτήν την πόλη» - OlaDeka

Τάκης Κλαζίδης: «Ντροπή μεγάλη σε όλους όσους διαχειρίσθηκαν την εξουσία σε αυτήν την πόλη»

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πιστικός, η «ζωντανή» ιστορία της Καστοριάς και φυσικό πήρε μαζί του και όλα τα παράπονα του και τα γιατί, που όλα τα έργα τέχνης του που αφορούσαν την ιστορία της Καστοριάς , μείναν »άστεγα» για πολλά χρόνια. Ντροπή μεγάλη προς όλους που διαχειρίσθηκαν την εξουσία σε αυτήν την πόλη και δυστυχώς όλοι τους τον »κούρεψαν με την ψιλή »
Για πολλά χρόνια έδινε πάντα την αγάπη του για την Καστοριά μας και την οποία έδειχνε μέσα από τα έργα του, που ήταν παγκοσμίως μοναδικά. Αλλά σε αυτόν τον τόπο δυστυχώς, όταν κάποιος μας δίνει ένα πορτοκάλι , εμείς δεν του γυρίζουμε ούτε τις φλούδες πίσω.
Δυστυχώς όμως, ούτε στον τελευταίο αποχαιρετισμό του δεν τον τίμησαν όπως του άξιζε οι αρχές της Καστοριάς σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τα πολιτιστικά σωματεία αυτής της πόλης μας. Αν είναι δυνατόν, ούτε ένας Επικήδειος Λόγος δεν του άξιζε. Λυπάμαι πολύ.
Θέλω να πιστεύω και ελπίζω πως η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης να διορθώσει τα πράγματα και τα λάθη των προηγούμενων και να βρει χώρο στέγασης αυτών των μοναδικών έργων, που είναι και η ζωντανή Ιστορία της Καστοριάς. Ίδωμεν…
Καλό σου ταξίδι αγαπητέ Νίκο και καλόν Παράδεισο

Τάκης Κλαζίδης

ΥΓ: Ο Νίκος Πιστικός ήταν ο »νονός » του ονόματος, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria