Στέφανος Τσιτσιπάς: Το Νο1 του μέλλοντος - OlaDeka

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το Νο1 του μέλλοντος

Για αυτούς που ανησυχούσαν για το μέλλον του τένις στην μετά Big 3 εποχή του, ο τελικός των ATP Finals 2019 στο Λονδίνο μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Ντομινίκ Τιμ, αποδεικνύει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία. Το μέλλον του αθλήματος είναι ήδη εδώ, και έχουμε τη τεράστια χαρά ένα μεγάλο του κεφάλαιο να είναι Ελληνικό, στο πρόσωπο του Στέφανου.

Κάτι που ακούγεται συχνά τη τελευταία 10ετία κάθε φορά που δύο νεαροί αθλητές παίζουν ένα καλό παιχνίδι δείχνοντας τις δυνατότητές τους, είναι ότι υπάρχει ελπίδα για το τένις όταν θα σταματήσουν οι Federer, Nadal και Djokovic. Όμως μέχρι σήμερα δεν είχε φανεί κάποια απτή απόδειξη για κάτι τέτοιο και στη Legalbet, που ασχολούμαστε διαρκώς με τον αθλητισμό, είπαμε αυτή τη φορά με σιγουριά ξανά το ίδιο.

Χθες ακούστηκαν τα ίδια λόγια από σχολιαστές, ειδικούς και φιλάθλους μετά τη νίκη του Στέφανου με 2-1 στον τελικό του ATP Tour. Και αυτή τη φορά, οι ελπίδες μοιάζουν πιο δικαιολογημένες από ποτέ. Η συγκεκριμένη διοργάνωση παρέχει το υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος μετά τα 4 Grand Slam και ο 21χρονος Τσιτσιπάς με τον 26χρονο Τιμ έπαιξαν τένις κορυφαίου επιπέδου για 2 ώρες και 35 λεπτά. Με forehands των 160 και backhands με το ένα χέρι των 140 χιλιομέτρων την ώρα και με τη θέληση και των δύο να παίξουν ψηλά, αυτό το παιχνίδι μας πήγε πίσω στο παρελθόν, δίνοντάς μας και μία γεύση από το μέλλον.

Υπήρχαν στιγμές που η αυτοπεποίθηση και των δύο ήταν τρομερή. Κάτι που τους έκανε να ρισκάρουν αρκετά προσφέροντας έναν θεαματικό αγώνα με πολλές εναλλαγές στο σκορ και το μομέντουμ. Στη μέση του τρίτου σετ υπήρξε ισορροπία και τότε χρειάστηκε ο Στέφανος να μας δείξει ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα. Δεν αποθαρρύνθηκε, ούτε τον τρόμαξε ο αντίπαλος και η σημασία του αγώνα. Συνέχισε στο πλάνο του το οποίο αποδείχθηκε πιο σταθερό από αυτό του Τιμ, καταφέρνοντας την μεγαλύτερη νίκη του στη έως τώρα καριέρα του.

Ήταν η παρθενική του εμφάνιση σε τελικούς ATP και τους κέρδισε, μπαίνοντας σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο στη πρώτη τους συμμετοχή στο τουρνουά. Ξεκίνησε με μία υπέρβαση, αφού κέρδισε για πρώτη φορά μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες τον Daniil Medvedev. Από εκεί και πέρα, η αυτοπεποίθησή του διαρκώς μεγάλωνε. Νίκησε τον Zverev περνώντας στους ημιτελικούς, έχασε σε ένα κλειστό ματς από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Rafael Nadal και έσωσε 11 από τα 12 break points στη νίκη του με τον Federer στον ημιτελικό. Όλη την εβδομάδα έπαιξε με σταθερή ψυχολογία και μεγάλη συγκέντρωση, στοιχεία που σε κάποιες φάσεις του έλλειψαν το 2019 όπου είχε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Έχει λοιπόν βρει το τένις το μελλοντικό Νο1 και έναν από τους διαδόχους των Big3; Κάτι τέτοιο έχει ακουστεί σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία 10 χρόνια, ειδικά σε αυτή τη διοργάνωση όπου πριν δύο χρόνια ο Dimitrov κέρδισε τον τίτλο και φάνηκε να προορίζεται για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα την επόμενη σεζόν, όμως αντιθέτως καταποντίστηκε στη παγκόσμια κατάταξη. Το ίδιο και πέρσι, που ο Zverev νίκησε τους Federer και Djokovic φτάνοντας στην κατάκτηση και συνέχισε με μία χρονιά όπου δεν ανέβηκε επίπεδο.

Ο Τσιτσιπάς όμως έχει δύο βασικά στοιχεία για να κάνει το μεγάλο βήμα. 1. Την επιθυμία να επιτεθεί μαζί με τα προσόντα για το κάνει και 2. Φιλοδοξία. Μετά τη νίκη του επί του Federer, Ο Στέφανος ευχήθηκε να είχε έναν «στρατό» από οπαδούς όπως ο Ελβετός, και στον τελικό η ευχή του εκπληρώθηκε.

Έχει δηλώσει, όπως είχε κάνει κάποτε και ο Djokovic, ότι θέλει να καταφέρει ότι και οι Federer και Nadal, δείγμα των στόχων που βάζει για τον εαυτό του. Στον τελικό του Λονδίνου είδαμε ένα από τα πιο ενθουσιώδη κοινά που έχουμε συναντήσει σε αγώνα που δεν συμμετείχαν οι τρεις μεγάλοι. Ένα ακόμα δείγμα ότι το μέλλον του τένις είναι ήδη εδώ και που στο πρόσωπο του Στέφανου που μόλις στα 21 του ήδη διαπρέπει, έχει βρει ένα αστέρι που μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σύντομα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria