Σήμερα ο μεγάλος αγώνας του Μάρκου Σπυρόπουλου στον ωκεάνιο διάπλου του Ατλαντικού ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ - OlaDeka

Σήμερα ο μεγάλος αγώνας του Μάρκου Σπυρόπουλου στον ωκεάνιο διάπλου του Ατλαντικού ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ

Σήμερα η ελληνική εκκίνηση στον ωκεάνιο διάπλου του Ατλαντικού ΜΙΝΙ ΤΡΑΝΖΑΤ, στις 16:08 (ελληνική ώρα) του δεύτερου Σκέλους Λας Πάλμας – Μαρτινίκα και η μεγάλη στιγμή για τον Μάρκο Σπυρόπουλο.

Το έντονο ανάγλυφο των νησιών επηρεάζει την κανονική ροή στους τοπικούς ανέμους, από 5 έως 25 μίλια ταχύτητα. Προσοχή λοιπόν, πλέουμε μακριά ~ 40 μίλια ειδικά νότια από το νησί Τενερίφη.

ώρα 8οο: αλλαγή προβλέψεων με ταχύτερο δρόμο βόρεια ορθοδρομίας για 582 μίλια αντι 400, 2πρυμα, μετά τσίμα προς νότο για άλλα ~ 300 μίλια έως την καμπύλη της ορθοδρομίας.Ο νότος φαινεται να μην είναι ταχύτερος πλέον, παντα με τα δεδομένα της παρούσας χρονικής στιγμής, βλ. νέο χάρτη πιο κάτω.

ώρα 6οο: Μετά 400 μίλια δρόμο, 40 περίπου ώρες, τσίμα προς το νότο, σε ίδιες συνθήκες ανέμων.

Έχουμε συνολικά μπροστά μας 2.678,5 μίλια ορθοδρομία αλλά ο ταχύτερος δρόμος επανέρχεται στο νότο όπως το 2017. Για τον τελευταίο νικητή του 2017 είχαμε 3123 πραγματικά μίλια με 9,4 κμ μέση ταχύτητα, δηλαδή ένα διαρκές πλανάρισμα 2 εβδομάδων!..

Σε λίγες ώρες αποχαιρετάμε τα Κανάρια Νησιά και συνεχίζουμε τον αγώνα ως τη Μαρτινίκα της Καραϊβικής. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 4 περίπου το μεσημέρι, ενώ τα σκάφη θα ξεκινήσουν να βγαίνουν από τη μαρίνα στη 1 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

Λίγο πριν το μεγάλο και επίπονο ταξίδι ο Κλεισουριώτης καπετάνιος δήλωσε:

«Είναι η στιγμή που όλοι περιμέναμε, η στιγμή για την οποία όλοι αγωνιστήκαμε αυτά τα 2 χρόνια προετοιμασίας και είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά.

2.700 ν.μ. ακόμα μας χωρίζουν από τον πολυπόθητο τερματισμό. Οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται ιδανικές για το κροσάρισμα και όλοι εδώ ανυπομονούμε ν’ ακούσουμε το σφύριγμα!

Για μία ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με τον οποιονδήποτε τρόπο σταθήκατε δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια!

Τον αγώνα μπορείτε να παρακολουθείτε εδώ:

https://www.minitransat.fr/suivi-de-la-course/cartographie

Οι πρώτες αφίξεις αναμένονται σε 11-12 μέρες και το time limit του αγώνα είναι 13 μέρες μετά τον πρώτο τερματισμό.»

Το έντονο ανάγλυφο των νησιών και οι άνεμοι
Το έντονο ανάγλυφο των νησιών και οι άνεμοι

 

Μετά 400 μίλια δρόμο, 40 περίπου ώρες, τσίμα προς το νότο
Μετά 400 μίλια δρόμο, 40 περίπου ώρες, τσίμα προς το νότο

markos

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria