Να μην γίνει το "ΔΕΔΗΣ" σημαία να μην έχει όμως και ανάλογη συνέχεια! - OlaDeka

Να μην γίνει το “ΔΕΔΗΣ” σημαία να μην έχει όμως και ανάλογη συνέχεια!

Γράφει ο Θέμελης Αναστάσιος

Με το που πατήσεις το πόδι σου μέσα σε ένα ναρκοπέδιο δεν σημαίνει πως στο πρώτο βήμα που θα επιχειρήσεις θα σκάσει κιόλας η νάρκη που πιθανόν να αποβεί μοιραία για την ζωή σου… Αυτό μπορεί να συμβεί στην πορεία της διαδρομής οποιαδήποτε στιγμή χωρίς κανένα προειδοποιητικό μήνυμα άλλωστε!!! Μπορεί και να μην συμβεί ποτέ… όμως αν έχεις παντρευτεί το μοναδικό ακαταμάχητο θηλυκό τούτου του πλανήτη!!! Την Θεά τύχη δηλαδή Τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της περασμένης Δευτέρας (4/11) στην δομή στήριξης προσφύγων(ξενοδοχειακή μονάδα “ΔΕΔΗΣ”) λίγα χιλιόμετρα έξω από τον οικισμό του Δισπηλιού με διαπληκτισμούς μεταξύ των ενοίκων που κατάφερε να κατευνάσει η (ουσιαστική) παρέμβαση αστυνομικών δυνάμεων φούντωσε πάλι την (έντονη) δυσαρέσκεια των ντόπιων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την παραμονή των προσφύγων στον νομό Καστοριάς!!!

Η συζήτηση για το πόσο ομαλές θα αποδειχθούν στην πράξη οι συνθήκες διαμονής των “σκουρόχρωμων παιδιών” (που έγραψε πρόσφατα κάποιος συμπολίτης μας) στον νομό μας πήρε πάλι σάρκα και οστά!!! “Μα εμείς δεν μαλώνουμε; Δεν έχουμε σηκώσει ποτέ ένα καφενείο η ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στον αέρα με τις φωνές μας; Ποτέ δεν έχουμε βιώσει μια τέτοια κατάσταση με ντόπιους κατοίκους;” θα αναρωτηθεί κανείς και πολύ σωστά θα κάνει!!! Βεβαίως όλα τα παραπάνω τα έχουμε κάνει και εμείς έστω και μια φορά στην ζωή μας Το ζήτημα όμως είναι πως κάτι τέτοιο πρέπει να αποτελεί την εξαίρεση και σε καμιά περίπτωση έναν καθημερινό κανόνα

Όταν φιλοξένησε σε μια περιοχή(πιο σωστά επιβάλλεσαι από τους κανόνες διεθνούς δικαίου του Ο.Η.Ε…) οφείλεις να προσέχεις διπλά και τριπλά την συμπεριφορά σου… Άλλο να πάει ο ιδιοκτήτης να μαζέψει τα αυγά από το κοτέτσι του (όποτε και να συμβεί κάτι απρόοπτο θα έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη) και τελείως διαφορετική περίπτωση να στείλει έναν “τρίτο” να κάνει την συγκομιδή των αυγών!!! Αν ο “τρίτος” γκρεμίσει το κοτέτσι θα έρθει αντιμέτωπος με το πιο άγριο ανθρώπινο συναίσθημα που υπάρχει!!! Την οργή του ιδιοκτήτη!!! Από την άλλη πλευρά οι περίφημοι “Ξενοφοβικοί”…(υπάρχουν και αυτοί μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας!!!) εύχονται να βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με τέτοιου τύπου άσχημα περιστατικά(ΔΕΔΗΣ)… ώστε το αφήγημα περί “ξένων Ζουλού”(που θα τα ισοπεδώσουν όλα στο διάβα τους…) να βρει πρόσφορο έδαφος για εκ νέου καλλιέργεια!!!

Επειδή όμως όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα η νάρκη δεν ξέρεις πότε και αν σκάσει καλό είναι να κρατηθούν οι ανάλογες ισορροπίες από όλες τις πλευρές!!! Πολιτεία, πολίτες, ΜΚΟ, πρόσφυγες(λαθρομετανάστες σύμφωνα με το λεξικό του καθηγητή Μπαμπινιώτη…)!!! Δεν χάλασε ο κόσμος αν ο ψαράς δεν κατάφερε μια μέρα να βγάλει ψάρια γυρίζοντας πίσω με άδεια χέρια Θα χαλούσε ο κόσμος όμως αν αντί για ψάρια στα δίχτυα έπιανε κανέναν καρχαρία που θα ήταν ικανός να αφανίσει και τον ίδιο τον ψαρά!!! Το “ΔΕΔΗΣ” απαγορεύεται να γίνει σημαία στα χέρια ξενοφοβικών… αρκεί να μην παιχτεί σαν ελληνική σειρά σε επανάληψη Αν συμβεί αυτό θα γίνει σημαία στα χέρια όλων (δικαίως)!!!

Θέμελης Αναστάσιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria