Μονή Πορετσού: Δεν άρεσε στους πρόσφυγες και έφυγαν φωνάζοντας «no good!» - OlaDeka

Μονή Πορετσού: Δεν άρεσε στους πρόσφυγες και έφυγαν φωνάζοντας «no good!»

Οι πρόσφυγες, που ήταν γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία, άρχισαν να αποχωρούν, λίγο μετά την άφιξή τους – Μεταφέρθηκαν στους κοινόχρηστους χώρους δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας

«Καλύτερα στη Μόρια» είπαν οι πρόσφυγες, που έφτασαν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ιερά Μονή Πορετσού, της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, καθώς βρέθηκαν σε ένα απομονωμένο σημείο, με το κρύο να είναι έντονο.

Στην πλειοψηφία τους, οι πρόσφυγες ήταν γυναίκες με παιδιά, εφήβους και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.

kalavrita1
kalavrita2
Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
kalavrita3
kalavrita4

 

Τελικά, έπειτα από διαβουλεύσεις, παρέμειναν στον χώρο τρεις γυναίκες (δύο από Συρία και μια από Ιράκ με ένα μικρό παιδάκι), ενώ οι υπόλοιποι αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 kalavrytanews.com

Δείτε βίντεο: Μονή Πορετσού: Πήγαν, είδαν και έφυγαν οι πρόσφυγες – «Καλύτερα στη Μόρια»


Στη Μυρσίνη Ηλείας μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες

Προσωρινό κατάλυμα στους κοινόχρηστους χώρους της δομής φιλοξενίας στη Μυρσίνη Ηλείας βρήκαν οι 55 πρόσφυγες που αρνήθηκαν να μείνουν στη Μονή Πορετσού.

Οι πρόσφυγες έφτασαν στην ανακαινισμένη Μονή, όπου υπάρχουν τα βασικά που χρειάζονται για τη διαμονή τους (θέρμανση, ντουλάπες κ.α.) το μεσημέρι της Πέμπτης, ωστόσο στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν να παραμείνουν στο απομονωμένο σημείο που τους πήγαν. Μάλιστα κατά την αποχώρηση τους φώναζαν “No good”.

Τελικά, σύμφωνα με το ilialive, οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο στη δομή φιλοξενίας του LM Village και θα διαμείνουν σε κοινόχρηστούς χώρους της δομής, καθώς αυτή είναι πλήρης, για δύο ημέρες, έως ότου αποφασιστεί που θα μεταφερθούν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria