Κικίλιας: 20% από τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού στους αστυνομικούς - OlaDeka

Κικίλιας: 20% από τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού στους αστυνομικούς

Επιδότηση σε καφετέριες για θερμάστρες

Ο αντικαπνιστικός νόμος βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή, όπως δήλωσε, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο ΣΚΑΪ, ενώ γνωστοποίησε ότι οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα που θα επιβάλλουν.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επιδότηση για να τοποθετηθούν θερμάστρες σε καφετέριες. Η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι ανάλογα του αδικήματος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν είναι τιμωρητική, υπογραμμίζοντας ότι θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών επιδράσεών του.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν επιθυμούν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, ωστόσο μεγάλο είναι το ποσοστό και των καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο.

Εν συνεχεία, σημείωσε πως οι καφετέριες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω και το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για αυτό το λόγο.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας είπε πως «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», συμπληρώνοντας ότι ότι παλεύει για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει σχετική χρηματοδότηση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria