ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πραγματοποιήθηκε ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Πραγματοποιήθηκε ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Θηλασμός

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας ( HYPERLINK “https://www.facebook.com/thilazo/”https://www.facebook.com/thilazo/ ) διοργάνωσε τον 10ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού από Ελληνίδες μητέρες.

Δέκα χρόνια κοινής πορείας απλών, καθημερινών μητέρων, οι οποίες ενώθηκαν απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κατά χιλιάδες και μοιράστηκαν φόβους, ανησυχίες, αγωνίες, ανασφάλειες, απόγνωση, απελπισία, ελπίδα, πίστη, αγάπη, αφοσίωση, ειλικρίνεια, αναγνώριση, επιτυχίες.

  Για την Καστοριά την διοργάνωση ανέλαβε και φέτος η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς.

( HYPERLINK “https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/”https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/)

Στην πόλη μας φέτος στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, στις 12:00 ακριβώς, θήλασαν και καταμετρήθηκαν 11 παιδιά φέρνοντας έτσι σε επαφή την κοινωνία με την εικόνα του θηλασμού, δείχνοντας πόσο τρυφερή, μαγική, αληθινά αγνή διαδικασία είναι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν δεκάδες υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού όπως θηλάζουσες και μη μητέρες, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς. Τον Δήμο Καστοριάς εκπροσώπησε η κα Χρυσούλα Φιλίππου, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, στηρίζοντας την εκδήλωσή μας. Οι μικροί φίλοι του μητρικού θηλασμού διασκέδασαν με δημιουργικές δραστηριότητες με την εμψυχώτρια Γεωργία Παγούνη ενώ διανεμήθηκε δωρεάν ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά στις μητέρες.

Με τον θηλασμό δίνουμε στο παιδί μας τη φυσική του τροφή, τη στοργή και την παρηγοριά που έχει ανάγκη σε κάθε στιγμή. Με την απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η μητέρα δε χρειάζεται να απαρνηθεί την κοινωνική ζωή της ή να αποχωριστεί το παιδί της, προκειμένου να ανταποκριθεί στις κάθε είδους υποχρεώσεις της ή να συμμετάσχει σε προσωπικές δραστηριότητες. Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, βοηθάμε τις μητέρες να απελευθερωθούν από την όποια συστολή τους, και τις καλούμε να συμπεριλάβουν τον θηλασμό στην καθημερινότητά τους, στη ρουτίνα της ζωής τους. Η επίτευξη αυτού του στόχου θα τις βοηθήσει στη συνέχιση του θηλασμού, για όσο περισσότερο το επιθυμεί η δυάδα μητέρας παιδιού.

  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς για τη φιλοξενία του και ιδιαίτερα στην Δ/ντρια κα Μάγδα Γρηγορίου και την πολύτιμη βοήθειά της, στους χορηγούς μας- ιδιώτες επαγγελματίες της περιοχής μας χωρίς τη στήριξη των οποίων δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η όλη οργάνωση με επιτυχία, καθώς και σε όλους όσους παραβρέθηκαν πλαισιώνοντας την εκδήλωσή μας.

THILASMOS1

THILASMOS2

THILASMOS3

THILASMOS4

THILASMOS5

THILASMOS6

THILASMOS7

THILASMOS8

2

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria