Καστοριά - Το γαϊτανάκι των φωτοβολταϊκών… - OlaDeka

Καστοριά – Το γαϊτανάκι των φωτοβολταϊκών…

Γράφει ο Θέμελης Αναστάσιος

Πολλές φορές υπάρχουν σημαντικά ζωτικής σημασίας ζητήματα για μια περιοχή που προς τέρψη άλλων γεγονότων και καταστάσεων που εισέρχονται εμβόλιμα στην επικαιρότητα μπαίνουν στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας… Αναλωθήκαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να συζητάμε στον οικισμό της Κορησού την ιστορία με το μεγάλο έργο της αποχέτευσης (διεκόπη) καθώς και το πρόγραμμα δομής στήριξης προσφύγων αφήνοντας στην άκρη κάποιου υπογείου την πολύ σημαντική για την περιοχή μας υπόθεση των φωτοβολταϊκών!!!

Θα έλεγε κανείς: “Μα εδώ καίγεται η αυλή μας με την ταράτσα του σπιτιού θα ασχοληθούμε;” Φυσικά θα καταπιαστεί οποιοδήποτε με την ταράτσα όταν αυτή κινδυνεύει να υποχωρήσει Το πουλόβερ ξεκίνησε να ξηλώνεται από την στιγμή που παρατηρήθηκε υπερκορεσμός του δικτύου της Καστοριάς με αποτέλεσμα οι νέες συνδέσεις να μοιάζουν κάτι περισσότερο από απαγορευτικές Οι πολιτικές υποσχέσεις εκείνο το χρονικό διάστημα έπεσαν(ως συνήθως) σαν βροχή από τον ουρανό αλλά ουσιαστική λύση στην εξίσωση του δικτύου δεν δόθηκε!!! Ο ΤΑΠ από την δική του πλευρά έχει αποδεχτεί πλήρως το έργο το οποίο έχει πάρει προ έγκριση από την Ελβετία!!!

Στον δεύτερο κύκλο επαφών που έχει ανοίξει στο κάδρο βρίσκεται η Δ.Ε.Η!!! Ένα γαϊτανάκι πολιτικών επαφών (Περιφέρεια, Δήμος, Βουλευτές) βρίσκεται σε εξέλιξη με απώτερο σκοπό να βρεθεί ο αντίστοιχος Αλί Μπαμπά που με το “Σουσάμι άνοιξε”… θα βρει τρόπο να ξεκλειδώσει το δίκτυο της Δ.Ε.Η!!! Το βέβαιο είναι πως ακόμη και αν ανοίξει το δίκτυο από τα 5 φωτοβολταϊκά που έχουν αρχικά δηλωθεί για την περιοχή μας το πιο πιθανό είναι να υλοποιηθεί μόνο το ένα οπότε αυτόματα η συζήτηση οδηγείται μετά στο επίπεδο ποιο θα λειτουργήσει τελικά που και γιατί εκεί; Το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης που πάντα στο διάβα του αφήνει πολλούς ευχαριστημένους και συνάμα μπόλικους δυσαρεστημένους!!!

Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση για την περιοχή μας (έργο φωτοβολταϊκών) αρκεί βέβαια να εξαφανιστούν όλες οι τροχοπέδες που τραβάνε το κάρο προς την λάσπη. Όταν οι κόντρες, οι προσωπικές αντεγκλήσεις, το ατομικό συμφέρον και ο εγωισμός μπαίνουν στο περιθώριο μόνο τότε δεν ευδοκιμούν γαϊτανάκια που κωλυσιεργούν την ουσιαστική ανάπτυξη ενός τόπου!!!


Θέμελης Αναστάσιος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria