Καρυπίδης στην αντεπίθεση: «Ζητώ ειδική συνεδρίαση για το φυσικό αέριο» - OlaDeka

Καρυπίδης στην αντεπίθεση: «Ζητώ ειδική συνεδρίαση για το φυσικό αέριο»

«Πρώτη φορά ακούστηκε η λέξη αέριο στην Δυτική Μακεδονία! Δεν είχε υπάρξει πολιτικός που πέρασε την πόρτα σε ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ,ΔΕΔΑ!»

Μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει σε επίπεδο ενημέρωσης για το φλέγον θέμα του φυσικού αερίου από τον Θόδωρο Καρυπίδη πήραμε σήμερα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο πρώην περιφερειάρχης τα ‘χε μαζεμένα σε όσους αγνοούν, κάνουν ότι δεν ξέρουν και κάποιους άλλους που ενώ ξέρουν τα πάντα, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα με υστεροβουλία και σκοπιμότητες.

Η αντεπίθεση Καρυπίδη ήταν αναμενόμενη. Εδώ και αρκετό καιρό το τελευταίο διάστημα οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας έγιναν στόχος πολλών άναρχων, διαφορετικών και αυτοαντικρουόμενων πολλές φορές τακτικών που σκοπό είχαν να αποπροσανατολίσουν και να στρώσουν το δρόμο για περίεργες βλέψεις καθώς και αποδόμηση μιας συμφέρουσας και αναγκαίας πολιτικής για τον τόπο, αυτή του φυσικού αερίου, για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει την Περιφέρεια και τους κατοίκους της.

Κύρια σημεία:

Ήμασταν η ενεργειακή καρδιά της χώρας και από αυτόν εδώ τον τόπο απουσίαζε ο όρος φυσικό αέριο! 

Οι φέροντες την ευθύνη αυτού του σχεδιασμού, όταν η υπόλοιπη χώρα έβλεπε το αέριο και η Δυτική Μακεδονία δεν το έβλεπε, δεν είχαν φροντίσει περί τούτου τίποτα!

Δεν είχε υπάρξει πολιτικός στο παρελθόν που να πέρασε την πόρτα είτε της ΔΕΠΑ είτε του ΔΕΣΦΑ, είτε της ΔΕΔΑ! Και για αυτόν το λόγο συγχέουν το ρόλο που παίζει ο κάθε φορέας!

Η πρώτη φορά που ακούστηκε η λέξη αέριο στην Δυτική Μακεδονία ήταν το τελευταίο διάστημα…

Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση το 2014 ακόμη κυβέρνηση ήταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπουργός ενέργειας ο κ. Μανιάτης και πρόεδρος της ΔΕΗ ο κ. Ζερβός. Υπάρχουν και επιστολές. Απευθύνθηκα στον κ. Ζερβό ως προέδρου ΔΕΗ να μου τεκμηριώνει την αναγκαιότητα του φυσικού αερίου στην Δυτ. Μακεδονία, αλλάζει η κυβέρνηση το ίδιο πράττω και στον κ. Λαφαζάνη και στον κ. Παναγιωτάκη. Και ο κ. Παναγιωτάκης και ο κ. Ζερβός μου απάντησαν ότι δεν τους ενδιαφέρει το αέριο.

Συνεχίσαμε τον αγώνα και τις επαφές με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν ο οποίο επισκέφθηκε πάνω απ΄ο3-4 φορές την Δυτική Μακεδονία. Ήταν να μην γίνει καν ο αγωγός. Τελικά και αφού δώσαμε μάχη, ο αγωγός έγινε και ενώ ήταν αγωγός απλής διέλευσης μετατράπηκε σε αγωγό διέλευσης αλλά και πρόσβασης. Σε μας εδώ στην Δυτική Μακεδονία.

Το 2016 δίνεται εντολή από τον κ. Σκουρλέτη στον TAP να δημιουργήσει 2 σταθμούς απομάστευσης στη Δυτική Μακεδονία σε Περδίκκα και Ποριά, ενώ υπήρχαν παλιές φωνές που έλεγαν ότι στην Καστοριά δεν θα είναι βιώσιμο το φυσικό αέριο για να είναι αποτρεπτικό.

Δείτε το αποκαλυπτικό video με όλα όσα είπε ο Θόδωρος Καρυπίδης ο οποίος από όσα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αφού άφησε να ακουστούν διαφόρων ειδών «παραφωνίες» το τελευταίο διάστημα, χτύπησε το πρώτο κουδούνι του «έργου» που έρχεται δίνοντας έτσι να γίνει κατανοητό ότι θα ακολουθήσει άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια για ένα θέμα τεράστιας αξίας για τον τόπο και που αποτελεί ναυαρχίδα του έργου που άφησε. Ένα έργο το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει στην τύχη οποιασδήποτε πολιτικής ή δημοσιογραφικής μαριονέτας με κίνδυνο να χάσει ποσοτικά ή ποιοτικά η κοινωνία της περιφέρειας κάτι που έχει τόσο ανάγκη. Μάλιστα ζήτησε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ζήτημα του φυσικού αερίου. Και αυτό τα λέει όλα…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria