Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η πρώτη royal που σταματά να φοράει αληθινή γούνα - OlaDeka

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι η πρώτη royal που σταματά να φοράει αληθινή γούνα

Η 93χρονη μονάρχης είναι το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που «αποκήρυξε» δημόσια τις γούνες – Τι αποκάλυψε η Άντζελα Κέλι, «δεξί χέρι» και ενδυματολόγος της βασίλισσας

Αληθινές γούνες τέλος για την βασίλισσα Ελισάβετ, αφού σύμφωνα με την επίσημη ενδυματολόγο της, αποφάσισε να τις αποχωριστεί, την ίδια ώρα που μεγάλοι οίκοι μόδας έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, συνήθιζε να φορά γούνινα πανωφόρια και κάπες εδώ και πολλές δεκαετίες, και αυτή της η απόφαση θα αλλάξει την μέχρι πρότινος γκαρνταρόμπα της. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που η βασιλική οικογένεια έχει δεχθεί επιθέσεις από ακτιβιστές όταν τα μέλη της εμφανίζονται δημόσια με αληθινές γούνες.

Σύμφωνα με την προσωπική σύμβουλο και ενδυματολόγο της βασίλισσας Ελισάβετ, Άντζελα Κέλι, «Αν η Αυτού Μεγαλειότης πρόκειται να παραστεί σε μια υποχρέωση με ιδιαιτέρως κρύο καιρό, από το 2019 και μετά θα χρησιμοποιείται ψεύτικη γούνα για να είναι σίγουρο πως θα παραμένει ζεστή».

Η κίνηση αυτή – για την χρήση ψεύτικης γούνας – κάνει την βασίλισσα Ελισάβετ το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που αποφεύγει δημοσίως την αληθινή γούνα. Να σημειωθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγόρευσε την χρήση πραγματικής γούνας για ηθικούς λόγους το 2000. Βέβαια, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε επιλέξει να φορέσει ένα καφέ γούνινο πλατό στην χριστουγεννιάτικη τελετή στην εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στο Σάντριγκαμ το 2015 και ένα παλτό από γούνα αλεπούς (μαζί με ασορτί καπέλο) στην ίδια τελετή το 2010.

elisavet-gouna

Η Κέλι εργάζεται στο παλάτι τα τελευταία 25 χρόνια και έγραψε το βιβλίο της με την έγκριση της βασίλισσας. Η ίδια προσθέτει πως ήδη έχει αφαιρεθεί ένα κομμάτι γούνας μινκ από ένα από τα αγαπημένα παλτό της βασίλισσας.

Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε πως η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να φοράει αληθινή γούνα, λέγοντας στην βρετανική Telegraph: «Στα νέα σύνολα που σχεδιάστηκαν για την βασίλισσα, οποιαδήποτε γούνα χρησιμοποιηθεί, θα είναι ψεύτικη».

Τα μόνα ρούχα που εξαιρούνται είναι κάποιοι μανδύες που φορά η βασίλισσα σε επίσημες εκδηλώσεις και είναι φτιαγμένοι από αληθινή γούνα.

3

madamefigaro

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria