ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ - OlaDeka

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας Καστοριάς μέσω του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, καλεί όλες τις γυναίκες, εγκυμονούσες και θηλάζουσες να παραβρεθούν στην βιωματική  παρουσίαση με θέμα «Ενδυναμώνουμε τις Γυναίκες, Διευκολύνουμε τον Θηλασμό».

Η βιωματική παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο των Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας-Κοινωνικό Ιατρείο, στον 1ο όροφο, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, την Παρασκευή 15/11/2019 και ώρα 11:00 π.μ.

Οι μέλλουσες μητέρες και οι θηλάζουσες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και την τέχνη του μητρικού θηλασμού από τις κυρίες Σιαραφέρα Αλεξάνδρα και Μελλίδου Αγνή – Νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, ο θηλασμός φαίνεται να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού, προστατεύοντας από μολύνσεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, αυξάνει το δείκτη νοημοσύνης του παιδιού, προάγει τη σωστή ανάπτυξη των δοντιών του και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας κατά την διάρκεια της ζωής του.

Από την άλλη πλευρά, ο μητρικός θηλασμός συμβάλλει στην ταχύτερη παλινδρόμηση της μήτρας, επισπεύδει τη μείωση του σωματικού βάρους, ενώ παράλληλα ενισχύει την αυτοεκτίμηση των μητέρων και ενδυναμώνει το δεσμό μητέρας – παιδιού. Μακροπρόθεσμα, ο μητρικός θηλασμός φαίνεται να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, καρκίνου των ωοθηκών και οστεοπόρωσης.

Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός συστήνεται για τους πρώτους έξι μήνες ζωής του βρέφους (χωρίς συμπλήρωμα ξένου γάλακτος, νερό, αφεψήματα και πιπίλα) και τη συνέχιση του μητρικού θηλασμού μαζί με την κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή μέχρι την ηλικία των δύο ετών ή και επιπλέον, ενώ ο χρόνος απογαλακτισμού ορίζεται από την μητέρα και το παιδί.

Πληροφορίες: κα. Καρκαρέτσου Βικτωρία & κα. Σιαραφέρα Αλεξάνδρα, τηλ. 2467021026-21028.

Δ/νση: Παλαιολόγου 1 (παραπλεύρως του 2ου Δημοτικού Σχολείου, περιοχή Αγίου Μηνά, κτίριο πρώην ΚΠΕ).

Δ/Τ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria