Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς για το Ασφαλιστικό - OlaDeka

Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καστοριάς για το Ασφαλιστικό

Το τελευταίο διάστημα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει δημοσιοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση.
Πρόκειται για επτά κατηγορίες , με την κατώτατη μηνιαία ασφαλιστική εισφορά τα 220 €.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην πλειοψηφία των αγροτών, καθώς είναι χαμηλοεισοδηματίες. Σήμερα η κατώτατη ασφαλιστική εισφορά δεν ξεπερνά τα 114 € το μήνα, το ποσό αυτό ήδη αδυνατεί να καταβάλει η πλειοψηφία των αγροτών και αυτό φαίνεται από τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Από το 2016 έως και σήμερα η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ξεπερνά το 70%.

Με την νέα πρόταση της κυβέρνησης των επτά κατηγοριών , και με την μικρότερη κατηγορία να ξεκινάει από τα 220 € το μήνα, αντιλαμβανόμαστε ότι θα υπάρξει μια επιπλέον αύξηση της τάξεως του 100% εκτοξεύοντας στα ύψη τις ασφαλιστικές εισφορές μέσα σε μια τριετία στο 170%.
Αυτό οδηγεί σε αδυναμία των μικρών αγροτών να ανταπεξέλθουν στις νέες αυξήσεις , συσσωρεύοντας χρέη προς τον οργανισμό ενώ συγχρόνως θα παραμένουν ανασφάλιστοι.
Αν λοιπόν η πρόταση αυτή τεθεί σε εφαρμογή ,θα έχει ως αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα των μικρών καλλιεργητών που είναι και η ραχοκοκαλιά της υπαίθρου.
Μετά τιμής
Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό
Δημητριακών & Κτηνοτροφικών
Προϊόντων Καστοριάς
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Μόσχος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria