ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 40% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ 40% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ποια είναι η αύξηση τελικά

Ανησυχία και αντιδράσεις στους πολίτες δημιούργησε η δημοσίευση της εισήγησης της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών η οποία ανέφερε:

«Προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα έτους 2020 εισηγούμαστε αύξηση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού κατά 40%.»

Δείτε το συγκεκριμένο σημείο του εγγράφου:

1

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Άλλο πράγμα όμως η οποιαδήποτε εισήγηση και άλλο η τελική απόφαση. Ποια λοιπόν ήταν αυτή η απόφαση; Δείτε την:

2

Δηλαδή η αύξηση που αποφασίστηκε για την πόλη της Καστοριάς αλλά και για τις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες είναι αθροιστικά 0.65€/m². Για την πόλη αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές Κοινότητες η αύξηση του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού δεν θα είναι +40% όπως εισηγήθηκε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών αλλά 0.65€/m² που σημαίνει ότι στα 100m² η επιβάρυνση θα είναι 65 ευρώ το χρόνο.

Ο μέσος όρος του εμβαδού ενός σπιτιού στην Καστοριά υπολογίζεται περίπου στα 75 τ.μ. άρα η αύξηση που αποφάσισε η οικονομική επιτροπή του δήμου Καστοριάς μεσοσταθμικά θα είναι 75χ0,65=48,75 ετησίως.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διασταύρωσης των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 από την ΑΑΔΕ και μόνο στην πόλη της Καστοριάς δηλώνονται περίπου 2.000.000 τ.μ. αλλά υπολογίζεται ότι μετά τη διασταύρωση, αυτός ο αριθμός θα ξεπεράσει τα 4.000.000 ! Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του 0.65€/m² αφού θα γίνει νέα κατανομή των βαρών στους δημότες που σύμφωνα με την άποψη πηγών της δημοτικής αρχής, στην ουσία δεν θα μεταβάλει το τελικό πληρωτέο ποσό ανά ιδιοκτησία. Θα μειωθεί το ποσό ανά τ.μ., θα διπλασιαστούν τα φορολογητέα τετραγωνικά και εν τέλει το αποτέλεσμα θα είναι ισοσταθμισμένο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε ολόκληρο το πρακτικό της 33ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής:

ΘΕΜΑ 4ο Επιβολή Τελών, Δικαιωμάτων και Εισφορών οικον. έτους 2020 Δήμου Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria