Ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Κλεισουριέων για το θέμα του εγγραμματισμού της βλαχικής γλώσσας - OlaDeka

Ανακοίνωση του Συλλόγου Απανταχού Κλεισουριέων για το θέμα του εγγραμματισμού της βλαχικής γλώσσας

Ο Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ με έδρα την Θεσσαλονίκη, δηλώνει ότι επί πολλά έτη έμεινε πιστός θεματοφύλακας των αγώνων, δράσεων και ιδεών που διέπουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων και θα συνεχίσει να είναι στη πρώτη γραμμή των διαφόρων ενεργειών, θερμός υποστηρικτής, πιστός στρατιώτης και συνεργάτης. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια πέραν των ενεργειών της Ομοσπονδίας, μας αφήνει παγερά αδιάφορους και καλό θα ήταν να πυκνώσουμε τη βοήθεια μας προς την Ομοσπονδία για το δύσκολο έργο που έχει στις πλάτες της από την ίδρυση της ακόμη. Είναι δε πασιφανές, ότι δεν ασχολούμαστε με ενέργειες τρίτων και συντασσόμαστε ΑΚΟΜΗ πιο ενεργά, για την υλοποίηση όλων των δράσεων που θα προτείνει η Ομοσπονδία και ΜΟΝΟ! Υποδεέστερα όργανα, κατά τόπους ενέργειες, προπαγανδιστικές δράσεις, και τρόποι αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Η Π.Ο.Π.Σ.Β. ήταν, είναι και θα είναι η έκφραση μας, η δική μας αλήθεια, η γλώσσα μας προς όλους όσους προσπαθούν να διαβάλλουν αυτήν και την Παράδοση των Βλάχων. Η Ελλάδα και ο Βλαχόφωνος Ελληνισμός, καθώς και το μαρτυρικό χωριό μας, η Βλαχοκλεισούρα, δε δέχεται και ούτε θα δεχθεί προτροπές και προτάσεις από τρίτους, γιατί την μαρτυρική ιστορία του τόπου μας, την ξέρουμε εμείς, που τη βιώσαμε όσο πιο βαθιά γίνεται, είτε ζώντας μέσα σ αυτήν, είτε από τις ιστορίες των προγόνων μας.

Πυκνώνουμε τις τάξεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, για να μιλάμε με ένα στόμα και μια φωνή, για την Ελλάδα και τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό!

Σύλλογος Απανταχού Κλεισουριέων

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria