SOS - ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ "ΚΛΟΠΗ " ΤΟΥ Ε65 - OlaDeka

SOS – ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ “ΚΛΟΠΗ ” ΤΟΥ Ε65

Κάνουν ισχυρό Lobbying στην κυβέρνηση της ΝΔ να ενωθεί στο Μέτσοβο και όχι στα Γρεβενά! Τα μάσησε και ο υπουργός με δηλώσεις στα Γιάννενα!

“Επί ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε ο σχεδιασμός της Ε-65 (Λαμία-Εγνατία) και η έξοδος του νέου μεγάλου αυτοκινητόδρομου αντί της Παναγιάς Τρικάλων (κοντά στο Μέτσοβο), που είχε σχεδιαστεί αρχικά, θα έβγαινε τελικά πιο κοντά στην Δυτική Μακεδονία, στο Κηπουρειό των Γρεβενών.

Να, όμως, που οι Γιαννιώτες δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.
Τα ισχυρά ερείσματά τους στην ΝΔ και στον Μητσοτάκη αλλάζουν τα πράγματα και, μάλλον, πάμε σε νέο σχεδιασμό του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να ξανά σχεδιαστεί αυτό το κομμάτι με τελική έξοδο κοντά στο Μέτσοβο και όχι στα Γρεβενά ! Να θυμίσουμε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί επί ΣΥΡΙΖΑ ο αυτοκινητόδρομος μέχρι τα Τρίκαλα.

Αλήθεια, οι Νεοδημοκράτες βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας τι λένε για αυτήν την εξέλιξη;” γράφει στο Facebook ο Δημήτρης Σμιξιώτης μετά από ενημέρωση που αποκόμισε από Γρεβενιώτες που ασχολούνται με το θέμα…

Σε ένα έργο που αποτελεί ορόσημο για την άρση της απομόνωσης της Δυτικής Μακεδονίας με την Αθήνα (και την υπόλοιπη νότια Ελλάδα) τον Ε65,  δίνεται η εντύπωση ότι αρχίζουν και πάλι τα πολιτικάντικα παιχνίδια που δημιουργούν τον φόβο απώλειας της κατασκευής του έργου στο άμεσο μέλλον και ακόμη και αν αυτό ξεπεραστεί, να αλλάξει η διαδρομή και να αδικηθεί τόσο η Δυτική Μακεδονία όσο και η λογική.

Όλες οι τελευταίες ανακοινώσεις, δηλώσεις και δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η διαδρομή που από Λαμία – Μέτσοβο άλλαξε σύμφωνα με το δίκαιο, και λογικό σε Λαμία – Κηπουρειό Γρεβενών, ήταν κάτι που είχε κλειδώσει και δεν χωρούσε αμφισβήτηση.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ  και ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ

Αν μη τι άλλο, το έργο έχει εγκεκριμένες περιβαλλοντικές μελέτες, υπάρχει θετικό κλίμα για χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. και το πέρασμα από την Κομισιόν θεωρείται ότι θα είναι πιο σύντομο δεδομένης της πρόσφατης έγκρισης και του ότι δεν θα συμπεριλαμβάνονται χρήματα δεσμευμένα από το ΕΣΠΑ 2014-2020 έγραψε το ypodomes.gr

Και ενώ όλα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, η νέα κυβέρνηση δια στόματος Κώστα Καραμανλή – υπουργού υποδομών) αρχίζει και μας τα μασάει…

Στα Γιάννενα όπου βρέθηκε πρόσφατα, δήλωσε ότι για τον Ε-65 αναμένεται η τελική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κρίνουν την τύχη της σύνδεσης του Ε-65 με την Εγνατία, διαπραγματεύσεις που απαιτούν χρόνο αλλά και εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης, όπως σημείωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ενώ κατά την πάγια τακτική των υπουργών της ΝΔ, υπήρξαν πυρά και στην πρότερη πολιτική ηγεσία του υπουργείου λέγοντας ότι «έγιναν λάθη καθώς πρώτα αποφάσιζε η Αθήνα και μετά ενημέρωνε τους εταίρους»

Δηλαδή θα έλεγε κάποιος ότι η νέα ηγεσία του Υπ. Υποδομών μοιάζει να χει σηκώσει τα χέρια, να έχει κατεβάσει μολύβια και να περιμένει πως και πως μια ακύρωση ή μια ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση από τους Ευρωπαίους σαν να το επιδιώκει κι όλας!

Όλα αυτά είναι βέβαια σοβαρά αλλά το χειρότερο έρχεται τώρα: Μετά την επίσκεψη στα Ιωάννινα του υπουργού, κυκλοφόρησαν διάφορα… μηνύματα περί επαναπροσδιορισμού της διαδρομής του Ε65. Ότι δηλαδή δεν θα ενώνεται με την Εγνατία στα Γρεβενά (Κηπουρειό) αλλά όπως παλιά είχαν απαιτήσει οι Γιαννιώτες -που αλλού- στα Γιάννενα και μάλιστα στο φρούριο του λόμπι των βλάχων που δεν αστειεύονται όταν διεκδικούν (και καλά κάνουν οι άνθρωποι για τον τόπο τους) δηλαδή στο Μέτσοβο!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ! ΑΥΤΟ ΛΈΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ; ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ, ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΜΕΤΑ ΠΙΣΩ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΚΟΡΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΣΑΚ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΩΝ “ΠΑΓΟΥΡΑΔΩΝ”, αν όμως δεν;

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ!

Κύριε Γκοσλιόπουλε, κύριε Κεπαπτσόγλου, κύριε Κορεντσίδη, κύριε Σαββόπουλε, κύριε Τζηκαλάγια, κα Τελιγιορίδου, κύριε Κασαπίδη, κα Αντωνίου,

αν έχουν έστω και την παραμικρή βάση όλα αυτά, ετοιμαστείτε να γραφτείτε στην πιο μαύρη λίστα αρμοδίων (μαζί με όλους τους συναδέλφους σας του πολιτικού και αυτοδιοικητικού προσωπικού της Δυτικής Μακεδονίας (είναι μεγάλη η λίστα, είναι και τα “κοιμισμένα” επιμελητήρια που μόνο λεφτά ξέρουν να ζητάνε, τα “κοκορομαχούντα” σωματεία κοκ) που καταδίκασαν τη Δυτική Μακεδονία (και ιδιαίτερα την …τουριστική Αρχόντισσα που αγαπούν τόσο νησιώτες και Αθηναίοι αλλά προς το παρόν προτιμούν να πάνε Ευρώπη παρά Καστοριά- πιο εύκολα, οικονομικά και γρήγορα πάνε-) περισσότερο από ποτέ!

Ενεργοποιηθείτε, μάθετε, ψάξτε και επιδιώξτε δύο συγκεκριμένα πράγματα:

1) ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ  (ΤΡΙΚΑΛΑ – ΕΓΝΑΤΙΑ)

και ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ! ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΛΟΜΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ Ε65,

ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ (ΚΗΠΟΥΡΕΙΟ)

ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Ε-ΛΕ-Ο-Σ!!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria