28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (vid) - OlaDeka

28η Οκτωβρίου: Το μήνυμα του πιλότου του F-16 που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης (vid)

O πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που μετείχε στην επίδειξη στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης και έστειλε μήνυμα από το cockpit

Τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας εντυπωσίασαν τα πλήθη για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος, ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που μετείχε στην επίδειξη στο τέλος της στρατιωτικής παρέλασης και έστειλε μήνυμα από το cockpit είναι ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης. Πρόκειται για στίχο από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου»: «Ετούτος ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

 Ποιος είναι ο Επισμηναγός Βολακάκης

O Επισμηναγός (Ι) Δημήτρης Βολακάκης είναι Παρατηρητής Ασφάλειας Εδάφους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ». Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2000. Το 2006 τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, ενώ το 2008 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+. Από το 2009, υπηρετεί στην 343 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1700 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria