Σύγκρουση κορυφής - OlaDeka

Σύγκρουση κορυφής

Οι συνεργάτες του Μητσοτάκη δεν έκρυψαν την οργή του πρωθυπουργού για τη χθεσινή δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη

Χοντραίνει η εδώ και καιρό υποβόσκουσα διάσταση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Τελευταίο «επεισόδιο» στη μεταξύ τους σχέση η πρωτοφανής του δήλωση για ενδεχόμενο χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δήλωση – η οποία πυροδότησε δριμύτατες αντιδράσεις και στη συνέχεια ανασκευάστηκε από τον ίδιο τον Άδωνη Γεωργιάδη – προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς τορπίλισε το κλίμα συναίνεσης που προσπαθεί να καλλιεργήσει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τον εκλογικό νόμο και την ψήφο των αποδήμων.

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι υπάρχει Σαμαρικός δάκτυλος πίσω από την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και επενδύσεων. Άλλοι πάλι, κακόβουλοι, λένε ότι έχει μιλήσει για επενδύσεις στη χώρα μας με κάποιον Αμερικάνο. Τόσο ο Άδωνις, όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν τηλέφωνο τον Αμερικάνο και του είπαν ότι τις συνεννοήσεις θα τις κάνουν αυτοί απευθείας.

Τον έχουν δεμένο χειροπόδαρα τον Άδωνη και δεν τον αφήνουν να υπογράψει τίποτα αν δεν το ξέρουν. Κάτι φοβούνται; Κάτι ξέρουν; Κάτι θέλουν να προλάβουν;

Υποθέσεις πολλές.

Πραγματικότητα μία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αργά ή γρήγορα δεν θα είναι στην κυβέρνηση και είναι θέμα χρόνου επίσης και η απαξίωσή του στην πολιτική σκηνή.

«Ο κοντός πέρασε το σκαμπό για ύψος του», είπε κάποιος υπουργός της ΝΔ για τον υπουργό. Θα το δούμε το ύψος του μετά.

Την ίδια ώρα συνεργάτες του πρωθυπουργού σχολίαζαν, μεταφέροντας τη δυσαρέσκειά τους, ότι η επίμαχη δήλωση μονοπώλησε την επικαιρότητα, με αποτέλεσμα να «σκεπάσει» επικοινωνιακά την απόφαση Μητσοτάκη για το τριετές «πάγωμα» του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου για το πρόσωπο του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχε ήδη επιβαρυνθεί από τις δηλώσεις του στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, στο πλαίσιο του οποίου ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «μπορεί εταιρίες όπως η Novartis να δίνουν λεφτά σε πολιτικούς και γιατρούς, αλλά σώζουν και ζωές».

Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να μείνει απαρατήρητη η «αφωνία» του πρωθυπουργού εδώ και περίπου μία εβδομάδα (παρά την επιμονή του Αλέξη Τσίπρα για απαντήσεις από την πλευρά Μητσοτάκη για την εν λόγω δήλωση), αφήνοντας επί της ουσίας μόνο του τον Άδωνη Γεωργιάδη «να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Ωστόσο, μετά τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού ως υπόλογου για τις δηλώσεις Γεωργιάδη«Αδυνατούμε πλέον να παρακολουθήσουμε τις ασυναρτησίες και την αυτογελιοποίηση του κ. Γεωργιάδη, που το ίδιο απόγευμα αναιρεί όσα δήλωσε το μεσημέρι. Ωστόσο το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη παραμένει: Θα έχει το θάρρος να αποπέμψει από τη κυβέρνησή του τη ντροπή της παράταξής του ή θα συνεχίζει να καλύπτει τις αθλιότητές του. Ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά για να τον ξεφορτωθεί»τόνισαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Τετάρτης.

Πάντως, ορισμένοι από τους καλά γνωρίζοντες το «γαλάζιο» παρασκήνιο, με αφορμή και την πρωτοφανή δήλωση Γεωργιάδη, βλέπουν μια υπόγεια σύγκρουση στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, για τον τρόπο διαχείρισης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υπόθεση Novartis.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria