ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - OlaDeka

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΓΟΥΝΑΣ- ΔΕΡΜΑΤΟΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

GOUNERGATES
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κλιμάκωση της απάντησης με νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται να σαρώσει ότι έχει απομείνει από τις ΣΣΕ, τους μισθούς και να βάλει νέα εμπόδια στη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων, να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης, 3 μνημόνια και εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ, η επίθεση που δεχόμαστε τώρα είναι στο όνομα της ανάπτυξης τους. Δείχνει ξεκάθαρα ότι ο δρόμος ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματικών ομίλων απαιτεί συνεχόμενες θυσίες, ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης και υποταγή των εργαζομένων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων στις αξιώσεις τους.

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και των κερδών τους έπειτα από τον κατώτατο μισθό(νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου) τώρα θυσιάζονται και οι κλαδικές συμβάσεις όπου προστίθεται ως κριτήριο για την επέκταση τους.

Επίσης για τις ανάγκες «της επιχειρήσεως» οι επιχειρησιακές συμβάσεις να υπερισχύουν έναντι των κλαδικών όπως και οι τοπικές συμβάσεις(βλ. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Η μεγαλοεργοδοσία τρίβει τα χέρια της. Σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία ανακοινώνουν αύξηση της αξίας των εξαγωγών και κατά το α’ εξάμηνο του 2019. Η ανάπτυξη για τα κέρδη των βιομηχάνων όμως δε συμβαδίζει με τα δικαιώματα μας, προϋποθέτει το τσάκισμα τους. Δε χωράει το δικό μας αίτημα για καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ που να δεσμεύει όλες τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα αν είναι μέλη ή όχι σε εργοδοτικές οργανώσεις, για καθολική ισχύ της ευνοϊκότερης σύμβασης που υπάρχει στον κλάδο με κατάργηση της δυνατότητας να υπογράφονται επιχειρησιακές με μικρότερους μισθούς και δυσμενέστερους εργασιακούς όρους από αυτούς που προβλέπει η κλαδική σύμβαση.

Δε χωράει το αίτημα που καταθέσαμε 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις για κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και αποκατάσταση του κατώτερου μισθού. Απορρίφθηκε από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και από τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συμβάσεις κλαδικές-αυξήσεις των μισθών

Είναι η απαίτηση των εργατών

Με το ηλεκτρονικό φακέλωμα που προωθούν αυτά τα συνδικάτα θέλουν να ελέγξουν και να χτυπήσουν τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες.

Η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ δήλωνε ότι η «επαναφορά στα 751 του κατώτερου μισθού θα προκαλέσει σοκ στην αγορά» και στην ίδια γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου υπέγραφε κοινή δήλωση με το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για το «Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο».

Έλεγαν ξεδιάντροπα ότι «η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της», δεν έβγαλαν άχνα απέναντι στον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και συζητούσαν για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος, μάλιστα στα πλαίσια των 100 χρόνων της ΓΣΕΕ, με καλεσμένο τον ίδιο το Βρούτση.

Διαχρονικά οι γνωστοί εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ βρίσκονται στην υπηρεσία των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας. Τώρα που αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά τους να μπάσουν εργοδότες, νόθους και μπράβους στα σωματεία και να περάσει το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο χωρίς ουσιαστική ενημέρωση και απάντηση από τους εργαζόμενους καταφεύγουν σε επιθέσεις σε σωματεία που δεν είναι του χεριού τους, σε αντι-ΠΑΜΕ επιθέσεις, ακόμα και σε χρυσαυγίτικης έμπνευσης αντικομμουνισμό.

Βρίσκονται απέναντι από τους εργαζόμενους, στην ίδια όχθη με τη μεγαλοεργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Να αφοπλίσουν τους εργαζόμενους επιδιώκουν, να αποτρέψουν την οργανωμένη δράση με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα, να βάλουν εμπόδια στο μόνο δρόμο που έχουμε οι εργαζόμενοι, το δρόμο που αποσπάσαμε εργατικές κατακτήσεις όπως ΣΣΕ και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Όλοι στον αγώνα! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!

Θέλουν να τελειώνουν με τα σωματεία

Δεν τους παραδίδουμε μητρώα και απεργία

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα!

Όλοι στην απεργία στις 2 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ στις 11:00 απέναντι από την παλιά νομαρχία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria