Σχετικά με τα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς - OlaDeka

Σχετικά με τα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς

Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Το κείμενο, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Νίκος Παπαναστάσης και Λεωνίδας Στολτίδης, έχει ως εξής:

«Τα στρατιωτικά οικήματα που βρίσκονται στις πόλεις του Άργους Ορεστικού και της Καστοριάς παρουσιάζουν σοβαρές φθορές. Πρόκειται για κτίρια που η ηλικία τους ξεπερνάει τα 50 χρόνια. Εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας στο εσωτερικό και εξωτερικό τους, ενώ υπάρχουν φθορές στις κεραμοσκεπές.

Επίσης υπάρχουν στα οικήματα καμινάδες αμιάντου. Είναι γνωστό ότι οι εισπνεόμενες ίνες αμιάντου είναι δυνατό να προκαλέσουν διάμεσο πνευμονική ίωση (αμιάντωση), που οδηγεί στον καρκίνο του πνεύμονα. Ήδη, σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο, έχει απαγορευτεί η εμπορία και χρήση προϊόντων αμιάντου από 01-01-2005.

Το ΚΚΕ σχετικά με την αξιοποίηση των στρατιωτικών κτιριακών εγκαταστάσεων των στρατοπέδων “Μεκεδονομάχου Λίτσα” και “Παπαθανασίου” ως Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) – Στρατιωτικά Οικήματα Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΟΜΥ) – Στρατιωτικά Οικήματα Επαγγελματιών Οπλιτών (ΣΟΕΠΟΠ) στην Καστοριά, είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση το 2018, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Στην απάντηση γινόταν αναφορά ότι εκκρεμούσαν ζητήματα διευθέτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και παραχώρησης λοιπής έκτασης στο Δήμο Καστοριάς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των φθορών και την απομάκρυνση των καμινάδων από αμίαντο, στα στρατιωτικά οικήματα της Καστοριάς;
  • Υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με τη διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την αξιοποίησή τους για στέγαση οικογενειών των στρατιωτικών και προς όφελος του λαού της Καστοριάς;».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria